Credits_Nichon_Glerum.jpg

Festival September Me: Podcastbeleving 'Daughters of Sol'

Aftab Darvishi, Botte Jellema, Rosa Berman, Ragazze Quartet & Nichon Glerum

De Iraans-Nederlandse componist Aftab Darvishi is Composer in Focus tijdens September Me 2022. Haar muziek en levensverhaal staan centraal tijdens deze magische podcastbeleving geproduceerd door radiomaker Botte Jellema en Rosa Berman en vormgegeven door Nichon Glerum.

Darvishi’s compositie Daughters of Sol is speciaal voor deze podcast opgenomen door Ragazze Quartet. Het stuk is geïnspireerd op een gedicht van de hedendaagse Iraanse dichter Ahmad Shamloo en verhaalt over een groep Iraanse vrouwelijke kunstenaars die hun land verlieten. De muziek verklankt een constante evolutie tussen schaduw en licht.

Aftab Darvishi (1987) is geboren in Teheran, Iran. Ze groeide op met muziek, speelde viool, piano en maakte in haar jeugd al vroeg kennis met allerlei andere instrumenten, waaronder de Kamancheh (een Iraans snaarinstrument). Op 19-jarige leeftijd ging ze muziek studeren aan de Universiteit van Teheran. In 2010 verhuisde ze naar Amsterdam, waarna ze een master filmmuziek behaalde aan het Conservatorium van Amsterdam en compositie studeerde aan het Koninklijk Conservatorium Den Haag. Darvishi componeert een grote verscheidenheid aan muziek, voor verschillende media. Van concert tot film, muziektheater tot elektronica, geen muzikale wereld is haar vreemd.

Flint is de start- en eindlocatie van de podcastbeleving. Hier ontvangt u een mediaspeler en koptelefoon waarna de podcast start met een wandeling naar de Katoendrukkerij Volmolen (10 - 15 min). In de Volmolen vindt het tweede deel van de podcastbeleving plaats, waarna het laatste deel zich tijdens de wandeling terug naar Flint ontvouwt. De voertaal van de podcast is Nederlands en Engels. De beleving duurt +/- 45 min en u ontvangt onderweg een hapje en een drankje. Benieuwd naar meer muziek van Aftab Darvishi? Kom naar het dinerconcert ‘I Wish The World Could Hear This’ op zaterdag 24 september.

De podcastbeleving heeft verschillende starttijden op zaterdag 24 en zondag 25 september.
Zaterdag 24 september: 12.30 uur, 15.15 uur, 16.30 uur, 19.30 uur
Zondag 25 september: 12.30 uur, 15.00 uur, 16.30 uur

credits
podcastmakers Botte Jellema, Rosa Berman
compositie en verhaal Aftab Darvishi
uitvoerenden Daughters of Sol Ragazze Quartet
vormgeving Nichon Glerum

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 22 – 25 september 2022 voor de zesde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Met Dichte Ogen.

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat zijn onze ogen ons voornaamste luik op de wereld. ’s Nachts als het donker is lijken er mogelijkheden te zijn die we overdag niet zien. Dankzij de muziek kunnen we in contact komen met lagen binnen onszelf die onzichtbaar zijn of onbereikbaar lijken. Met Dichte Ogen is een ode aan de fantasie en de zintuigelijke beleving. Wat zie jij met je ogen dicht?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Bijzonder Festival Klassieke muziek Muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. De beleving duurt +/- 60 min en je ontvangt onderweg een hapje en een drankje.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!