Rosanne Philippens017.jpg
Zoltan 1.jpg

Bier, Beethoven & Bratwurst: Rosanne Philippens (viool) & Zoltán Féjérvàri (piano)

Met deze twee musici kunt u zich verheugen op een zeldzame muzikale traktatie.

Rosanne Philippens studeerde zowel aan het Haags conservatorium als aan de Hochschule für Musik in Berlijn. Beide studies sloot ze af met de hoogste onderscheiding. Ze was prijswinnaar van verschillende concoursen en ze is een van de meest gevraagde Nederlandse violisten. Rosanne Philippens treedt veelvuldig op met gerenommeerde dirigenten en ze is als kamermusicus te horen op grote internationale festivals. “Dwars door de noten heen hoor je de persoonlijke stem van een jonge violiste met een dijk van een karakter", aldus de Volkskrant. 

De Hongaarse pianist Zoltán Fejérvári won in 2017 het prestigieuze Concours Musical International de Montréal en in 2016 het befaamde Borletti-Buitoni Trust Fellowship. Hij is een veelgevraagde pianist en musiceert op grote podia wereldwijd. Hij wordt geroemd om zijn buitengewone muzikaliteit en virtuositeit. Zijn eerste solo-cd kon rekenen op jubelende recensies; Gramophone noemde het "de meest gevoelige en overtuigende opname" van het werk van Janáček. Over zijn cd Schumann (2020) oordeelde hetzelfde vakblad: "Fejérvári is een uiterst communicatief kunstenaar, die een onverstoorbare en meesterlijke beheersing van zijn instrument combineert met onberispelijke muzikaliteit."

www.rosannephilippens.com
www.zoltanfejervari.com 

Bier, Beethoven & Bratwurst 
Driemaal Beethoven, in drie verschillende jasjes en uitgevoerd door internationale topmusici. 

In de serie 'Bier, Beethoven & Bratwurst' vormen composities van Beethoven de rode draad: we horen zijn vioolsonates, een pianotrio en een blaaskwintet. Na afloop van het Beethoviaanse vuurwerk kunt u nagenieten aan de bar met een speciaal geselecteerd bier van stadsbrouwerij De Drie Ringen en een (vega)bratwurst. 

Deze serie is een samenwerking tussen Flint, September Me en Stadsbrouwerij De Drie Ringen. 

De serie 'Bier, Beethoven & Bratwurst' in de Sint Aegtenkapel is tot stand gekomen in samenwerking met September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen. 

Bezoek ook de andere voorstellingen in de serie 'Bier, Beethoven & Bratwurst':
17 jan 2023: Lars Wouters van den Oudenwijer, Ivan Iliev, Elisabeth Smalt, Heleen Hulst en Job ter Haar
14 maart 2023: Busch Trio

 

Klassieke muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Programma

Rosanne Philippens & Zoltán Féjérvàri spelen Beethoven's Sonatas No. 7 & 10.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!