Calefax-Paulien-Cornelisse.jpg
Calefax-©Sarah-Wijzenbeek.jpg

Toonzetters: Calefax en Paulien Cornelisse

Een perfecte combinatie: Pauliens fijnzinnig gepunnik met woorden en vragen die je even niet zag aankomen, en de al even subtiele klanken van Calefax.

In de serie Welkom in Calefax-land nodigt rietkwintet Calefax jaarlijks een bekende Nederlander uit. Geen musicus, maar wel iemand met een passie voor muziek. Deze persoon is niet zomaar te gast, maar ontwikkelt samen met Calefax het programma én is op het concert aanwezig voor de presentatie. Te gast in deze tweede editie is Paulien Cornelisse, een van Nederlands meest creatieve en originele geesten. Cornelisse schrijft, maakt theater, podcasts en televisieprogramma’s. Wie haar voorstellingen bezoekt, ziet altijd ook een groot muziekliefhebber aan het werk.

"Ik wil me samen met Calefax verdiepen in de overlap tussen taal en muziek. Zou je kunnen praten met een blaasinstrument? Door de eeuwen heen hebben veel componisten een poging gedaan klanken uit de natuur, en uit de mens, om te zetten in muziek. Die voorbeelden gaan we beluisteren. Maar we gaan de vraag ook van de andere kant benaderen. Wanneer wordt taal muziek?"

Vertrouw op de souplesse van Calefax en de inzichten van Paulien Cornelisse en u bent verzekerd van een spraakmakende voorstelling!

Ondertussen is er ook al een deel van het programma bekend: 

Onder andere

Marin Marais Tableau de l’operation

Carola Baukholt Zugvögel

Jan-Peter de Graaff Enivrez-vous (2022)

www.calefax.nl
www.pauliencornelisse.nl

Toonzetters
In de serie 'Toonzetters' gaan interessante sprekers een dialoog aan met de muziek. Vanuit onverwachte hoek krijgt het repertoire een nieuw verhaal. Ooit een weerman over pianosonates horen praten? Een antropologe over de vrouwelijke kant van het strijkkwartet horen uitweiden? Of een auteur over de taligheid in blazersklanken horen spreken? 

In 'Toonzetters' krijgt klassieke muziek een verrassende context. 

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me. 

De serie 'Toonzetters'  in de Sint Aegtenkapel is tot stand gekomen in samenwerking met September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Bezoek ook de andere voorstellingen in de serie 'Toonzetters':
- 15 nov 2022: Expeditie Weerklank / Ralph van Raat (piano) & Peter Kuipers Munneke (meteoroloog)


Muziek Theatercollege Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Uitvoerenden

Pauline Cornelisse

Calefax
:
Oliver Boekhoorn hobo
Raaf Hekkema saxofoon
Jelte Althuis basklarinet
Alban Wesly fagot
Bart de Kater klarinet


Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!