Ralph van Raat & Peter Kuipers Munneke.png

Toonzetters: Expeditie Weerklank

Ralph van Raat (piano) & Peter Kuipers Munneke (meteoroloog)

Meestal zie je hem slechts enkele minuten aan het eind van NOS Journaal. Jammer, want weerman en klimaatwetenschapper Peter Kuipers Munneke kan waanzinnig mooi vertellen. Samen met toppianist Ralph van Raat verzorgt hij op dinsdag 15 november een bijzonder concertprogramma.

Sinds mensenheugenis is de mens gefascineerd door het weer. Ook componisten vonden inspiratie in angstaanjagende stormen, romantische voorjaarsklanken, treurige najaarsregens en doodse winters. Tijdens Expeditie Weerklank neemt het duo u mee naar de duizelingwekkende wereld die schuilgaat achter het weer. Kuipers Munneke vertelt over regenbogen, bliksemschichten, sneeuwvlokken en hoge- en lagedrukgebieden. Van Raat omlijst het programma met topstukken uit de pianomuziek vanaf 1880 tot en met nu. Met recht een ‘weer’galoze avond! 

www.ralphvanraat.com

Toonzetters
In de serie 'Toonzetters' gaan interessante sprekers een dialoog aan met de muziek. Vanuit onverwachte hoek krijgt het repertoire een nieuw verhaal. Ooit een weerman over pianosonates horen praten? Een antropologe over de vrouwelijke kant van het strijkkwartet horen uitweiden? Of een auteur over de taligheid in blazersklanken horen spreken? 

In 'Toonzetters' krijgt klassieke muziek een verrassende context. 

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me. 

De serie 'Toonzetters'  in de Sint Aegtenkapel is tot stand gekomen in samenwerking met September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Bezoek ook de andere voorstellingen in de serie 'Toonzetters':
- 11 apr 2023:  I’M (NOT) EVERY WOMAN / Ragazze Quartet, Rachel Rumai Diaz en Aylin Sezer
- 23 mei 2023: Calefax en Paulien Cornelisse

Bijzonder Klassieke muziek Theatercollege

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Programma

- Pjotr Iljitsj Tsjaikovski: uit 'De Seizoenen' op. 37b: Juni/Barcarolle (1875-76)  
- Franz Liszt: Nuages Gris (1881)
- Luciano Berio: Luftklavier (1985)
- Heather Pinkham: Diamonds in the Mud (2017) (for Ralph van Raat)
- Salvatore Sciarrino Sonate II  (1982)
- Claude Debussy: uit 'Images Oubliés' (1894): III. 'Quelques aspects de Nous n'irons plus au bois parce qu’il fait un temps insupportable'
- Joep Franssens: Winter Child (1996)

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!