hero image

Klassieke muziek

Grenzeloos – Spraakmakers Protest!

Met Anniek Pheifer

Een theatraal muziekverhaal over effectief protesteren, verteld door actrice en activiste Anniek Pheifer.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 25,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

  • Bundel serie 'Grenzeloos' (vier voorstellingen) € 90,00
  • Mix & match klassieke concerten € divers

De wereld verandert en activisten roeren zich. Maar hoe bereik je als demonstrant echt die betere wereld? Actrice Anniek Pheifer, sympathisant van protestbeweging Extinction Rebellion, vertelt aan de hand van de Afscheidssymfonie van Joseph Haydn’s hoe je een effectief protest voert. In deze symfonie protesteerde Haydn al drie eeuwen geleden op radicale maar inventieve wijze met succes tegen zijn broodheer: een unicum voor die tijd en een inspiratiebron voor activisten van nu. Dit bijzondere, theatrale verhaal vertelt Pheifer op en dwars door de muziek heen. En in the round, wat betekent dat de symfonie wordt afgespeeld op een speciale, in het rond opgestelde high-end audio-installatie. Publiek zit in het midden en Pheifer beweegt zich er activistisch tussendoor.

Deze avond is onderdeel van Spraakmakers, een gloednieuwe reizende concertserie die klassieke muziek verbindt met de wereld van vandaag. Nederlandse topacteurs vertellen prikkelende verhalen over actuele thema’s (zoals genderidentiteit of dierenrechten) gecombineerd met klassieke muziek die hier ook over gaat. Tegelijkertijd verteld én gespeeld, als één theatraal muziekverhaal.

Op 2 februari 2024 is een volgende avond met Spraakmakers in Flint. Dan met livemuziek en acteurs Gijs Scholten van Aschat, Rick-Paul van Mulligen en ‘Ntianu Stuger als vertellers. Klik hier voor meer info.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving