Blog van Harold: Samen naar theater in de voorjaarsvakantie

Jeugdtheater in de voorjaarsvakantie. Bij Flint ben je aan het juiste adres! Ook dit jaar bieden we de jeugd geweldige producties van zaterdag 25 februari t/m zondag 5 maart. En er is meer! De kinderen kunnen zich ook buiten een bezoek aan de voorstellingen vermaken. Zo leest bibliotheek Amersfoort voor, kun je insecten tattoos laten zetten en worden de ballenbak, reuzelego en tekentafel klaargezet.

Mijn eerste keer theater

Als ik terugdenk aan mijn eigen eerste theaterbezoek, gaan we terug naar de jaren 60. De naam weet ik niet meer, maar het was een poppentheater. Vooral het gevoel is me bijgebleven. Ik werd helemaal meegesleept in het verhaal en was in mijn gedachten onderdeel van het stuk. Dat heeft zoveel indruk op me gemaakt dat we als gezin daarna nog vaak naar het theater zijn gegaan. Dat zie ik nu ook aan de gezichten als de jeugd de zaal uitkomt. Daar kan geen TV programma of social media kanaal tegenop.

Samen beleven

Als directeur van Flint kan ik er van genieten als ik zie dat ouders en grootouders met hun kinderen en kleinkinderen naar het theater komen en samen de voorstelling beleven. Ouders, opa’s en oma’s hebben net zo veel plezier als hun kroost!

Zelfs de allerkleinsten kunnen genieten

We hebben prachtige voorstellingen voor 8+. Ik vind het zo bijzonder dat we ook voor de allerkleinste een voorstelling bieden. Kinderen vanaf 3 jaar ontdekken in Yalla Yalla, Kubus kubus kubus samen met de kubusman de magische, kleurloze wereld waarin hij terecht is gekomen. Kubus kubus kubus is een voorstelling met humor over ontdekken, nieuwe ervaringen opdoen en vriendschap sluiten (27 februari om 11.00 uur).

Over Lente-uitjes

In 2003 is Lente-uitjes ontstaan in Utrecht door een samenwerking van de Stadsschouwburg Utrecht en Theater Kikker. Inmiddels hebben zich verschillende theaters aangesloten in de regio. Daardoor is het programma fors uitgebreid. In Amersfoort openen naast Flint ook De Lieve Vrouw en Theater Veerensmederij hun deuren. Lokale theatermakers werken nauw samen om speciale theaterproducties te maken voor de jeugd.

Het volledige programma staat op de website.
Hopelijk zien we jullie hele familie gezellig in het theater, tijdens de lente-uitjes.

Het perfecte podium voor iedere zakelijke bijeenkomst