hero image

Festival

Muziek

Stadsprogrammering

Amersfoort World Jazz Festival – dag 4

Musicians' Paradise | 15 t/m 18 augustus 2024

Locatie

Sint Aegtenkapel

Externe verkoop Deze voorstelling wordt georganiseerd door een externe partij en valt buiten de reguliere theaterprogrammering. Flint faciliteert het evenement; de inhoud en de verantwoordelijkheid liggen bij de organisatie van de voorstelling.

Amersfoort World Jazz Festival is een van de oudste festivals van Amersfoort én geldt als een van de belangrijkste jazz festivals van Nederland. Het festival brengt nationaal en internationaal jazztalent samen. Het festival is gevarieerd als jazzmuziek zelf en is daarmee een schatkamer vol onontdekte parels voor de liefhebber van geïmproviseerde muziek. Hiermee geldt het Amersfoort World Jazz Festival als een belangrijke springplank voor aanstormend buitenlands talent.

Met de payoff Musician’s Paradise manifesteert het Amersfoort World Jazz Festival zich als dé ontmoetingsplek voor muzikanten, producers, journalisten en andere professionals in de internationale jazzwereld. In de Sint Aegtenkapel kun je genieten van intieme akoestische luisterconcerten.

Programma en kaarten: www.amersfoortjazz.nl

Programma Sint Aegtenkapel - zondag 18 augustus

Tijdens dit unieke concert geven de Sicilian Jazz Maestro’s, met de getalenteerde Fabio Lannino, Vito Giordano en Salvatore Bonefede, een intiem concert in de prachtige Sint Aegtenkapel. Deze meesterlijke muzikanten betoveren het publiek betoveren met hun virtuoze spel en passie voor jazz. Ervaar een avond vol authentieke Siciliaanse jazzklanken in een sfeervolle en historische setting. Dit is een concert dat je niet wilt missen!
Line-up:
Fabio Lannino – contrabas
Vito Giordano – trompet
Salvatore Bonefede – piano

The Rolo’s, Annemijn Rol (12, viool) en Floris Rol (10, piano), maken een prachtige muzikale ontwikkeling door. Broer en zus doen niets liever dan muziek maken. Ze zijn al regelmatig te horen op gerenommeerde podia en festivals in het land en traden op met musici als Frans van Geest, Vincent Koning, Tobias Nijboer, Ruud Ouwehand en het Lex Jasper trio. Afgelopen december waren The Rolo’s te gast bij een zeer speciaal concert van de toenmalige componist des Vaderlands Martin Fondse.

Voor het Amersfoort World Jazz Festival 2024 heeft hun grote muzikale vriend Mike Boddé de samenwerking met het duo gezocht. Samen verzorgen Boddé en de Rolo’s een verassend matineeprogramma in de Sint Aegtenkapel.

Informatie & kaarten

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving