hero image

Festival

Muziek

Stadsprogrammering

Amersfoort World Jazz Festival – dag 2

Musicians' Paradise | 15 t/m 18 augustus 2024

Locatie

Sint Aegtenkapel

Externe verkoop Deze voorstelling wordt georganiseerd door een externe partij en valt buiten de reguliere theaterprogrammering. Flint faciliteert het evenement; de inhoud en de verantwoordelijkheid liggen bij de organisatie van de voorstelling.

Amersfoort World Jazz Festival is een van de oudste festivals van Amersfoort én geldt als een van de belangrijkste jazz festivals van Nederland. Het festival brengt nationaal en internationaal jazztalent samen. Het festival is gevarieerd als jazzmuziek zelf en is daarmee een schatkamer vol onontdekte parels voor de liefhebber van geïmproviseerde muziek. Hiermee geldt het Amersfoort World Jazz Festival als een belangrijke springplank voor aanstormend buitenlands talent.

Met de payoff Musician’s Paradise manifesteert het Amersfoort World Jazz Festival zich als dé ontmoetingsplek voor muzikanten, producers, journalisten en andere professionals in de internationale jazzwereld. In de Sint Aegtenkapel kun je genieten van intieme akoestische luisterconcerten.

Programma en kaarten: www.amersfoortjazz.nl

Programma Sint Aegtenkapel - vrijdag 16 augustus

Anita Petruescu is een jonge veelgeprezen zangeres en componist van Roemeense afkomst, woonachtig in Nederland. Petruescu onthult in haar muziek een grenzeloze energie, lef, intimiteit en een vleugje droefheid, tegelijkertijd een opgebouwde spanning die vrijkomt te midden van de improvisatie. Met haar eigen trio speelt ze uitgebreide kleurrijke melodieën, die de rijke tradities en folklore uit de Balkan vertolken, met lyrische melodieën, opwindende harmonie, samenspel en ruimte voor avontuur.
Line-up:
Anita Petruescu  – zang
Johannes Fend – contrabas
Miran Noh – piano
De in Kameroen geboren zangeres Ntjam Rosie is sinds de release van haar album ‘ELLE’ in 2010 niet meer weg te denken uit de Wold Jazz scene. Ntjam werkte met vele grote namen in de Nederlandse jazzscene waaronder het Artvark Saxophone Quartet, Bart Wirtz, Eric Vloeimans, Reinier Baas, Ronald Snijders en Teus Nobel. Na haar zesde studio album ‘Family and Friends’ (2020) dat door pers en publiek zeer enthousiast werd ontvangen, volgde eind 2021 de intieme, thuis opgenomen solo EP ‘Home Cooking’. Dit jaar verscheen de energieke EP ‘Embrace The New’ met bigband Licks & Brains.
Ntjam presenteert samen met de jonge trompettist Darren English, een avontuurlijke, vastberaden nieuwe stem op het toneel. Afkomstig uit Kaapstad, Zuid-Afrika, heeft English veelvuldig opgetreden in zijn geboorteland maar ook in heel Europa. Hij speelde met gerenommeerde artiesten waaronder de Marcus Lewis Big Band, Duffy Jackson, Marcus ‘Jay Master’ Roberts, Dwayne Pate, Dave Matthews (Carlos Santana), het Keith Brown Quartet, de Kevin Bales Quartet en meer.
Line-up:
Ntjam Rosie – zang en gitaar
Hassan Ait Moumad – gitaar
Darren English – trompet
Nhlanhla Mahlangu – sax

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving