hero image

Jeugd

Anansi de spin, sterker dan de olifant (4+)

Vanaf2 Producties (Lente-Uitjes)

Een verhaal over en voor iedereen.

Locatie

AFASzaal

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 12,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Onbewaakte garderobe en gebruik van de water- en limonadebar zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
Archief

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant.

Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten.

Een poppentheatervoorstelling gebaseerd op het gelijknamige prentenboek van Iven Cudogham en Moldybyrd Studio. Met zijn enthousiaste manier van vertellen van dit oeroude verhaal, wil Iven van Anansi een verhaal maken over en voor iedereen.

Surinaams feestje bij Anansi de Spin – sterker dan Olifant van 10.30 uur tot 13.00 uur
Rondom de voorstelling kan je onder leiding van zangeres Liza Hansa en danseres Jenalee Kadijkdansen en bewegen zoals de dieren uit de verhalen van Anansi. Ook maak je kennis met kleding, hapjes en drankjes uit Suriname, kan je testen hoe sterk jij bent en ga je naar huis met een zelfgemaakt stuk fruit. Gratis toegankelijk voor iedereen! Ook als je geen kaartje hebt voor de voorstelling.

Deze voorstelling is onderdeel van Lente-Uitjes jeugdtheater in de voorjaarsvakantie. Een gezamenlijk project van Stadsschouwburg Utrecht, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, De Lieve Vrouw, Bibliotheek Utrecht, Flint, Theater de Veerensmederij en Aan de Slinger. Om zoveel mogelijk kinderen in de provincie Utrecht te laten beleven hoe mooi theater is.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving