hero image

Muziek

Cavalerie Jaarconcert 2023

door het Reünieorkest Trompetterkorps der Cavalerie o.l.v. chef-dirigent Kees Kramer.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

20.45 uur
  • Normaal € 10,00
Archief
Deze voorstelling wordt door een externe partij georganiseerd en valt buiten de reguliere theaterprogammering. Deze voorstelling valt daarom niet onder de regeling met Podiumpas.
Meer informatie over het concert is te vinden op de website www.trompetterkorpsdercavalerie.nl.

Het Reünieorkest Trompetterkorps der Cavalerie zal geheel volgens de Cavalerie-traditie in Theater Flint in Amersfoort een groots concert geven. Voor de pauze zal een licht klassiek programma ten gehore worden gebracht. En zoals dat hoort binnen de militair-muzikale traditie: stevige marsmuziek zal ook zeker niet ontbreken op deze avond.
Na de pauze kan je genieten van een licht programma, waarbij onder andere muziek van popgroep Queen en bigband Count Basie de revue zal passeren.

Als solist treedt de Braziliaanse tenor Mauro Silva Barbosa op. Naast een aantal klassieke aria’s, zal hij ook te horen zijn tijdens een aantal bossa nova’s, de muziek uit zijn vaderland.

Het Reünieorkest Trompetterkorps der Cavalerie is in 1995 opgericht. Toen de militaire opkomstplicht werd opgeschort, dreigde ook de militair-muzikale traditie te verdwijnen. Het Reünieorkest heeft zich tot doel gesteld deze traditie in ere te houden. Het orkest bestaat uit oud-dienstplichtig muzikanten van het Trompetterkorps der Cavalerie.

Het concert op 18 november aanstaande zal het allerlaatste Cavalerie Jaarconcert zijn dat het orkest zal geven: met ingang van 1 december 2023 zal het orkest worden opgeheven. Dit is dus je laatste kans om het orkest live te beluisteren!

Kaarten à € 10,00 kan je bestellen via de website www.trompetterkorpsdercavalerie.nl of zijn op de avond (uitsluitend tegen contante betaling) verkrijgbaar bij de ingang van Flint.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving