hero image

Theatercollege

Diederik Jekel

Week van de ©reatieve AI

Wellicht de laatste voorstelling die je ooit zult zien die nog door een mens geschreven is.

Locatie

AFASzaal

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 21,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Zal AI, artificial intelligence, oftewel kunstmatige intelligentie de ondergang van de mensheid betekenen of gewoon de oplossing voor alle saaie klusjes op kantoor? Mails die geschreven en beantwoord worden door een programma, dan doorgestuurd worden naar het programma van je collega dat dan weer die mails beantwoordt; er komt geen mens meer tussen. Nooit meer zelf een PowerPoint maken of een document samenvatten voor je baas of weten wanneer een video echt is of niet. Straks zijn journalisten, kunstenaars en rechters ook gewoon vervangen door kunstmatige intelligentie. Nooit meer nadenken en ploeteren op je werk, want de computer kan je werk beter dan jij zelf. Hoe zijn we hier in vredesnaam in terecht gekomen en wat gaat dit betekenen voor de mensheid? Wat is leven? Wat is creativiteit? Bestaat evolutie nog en is dit het gevolg?

Diederik Jekel gaat je in dit unieke theatrale voorstellingscollege meenemen in een heel bijzonder verhaal. Het grootste verhaal denkbaar. Dat over het leven zelf. Hoe kwam leven, hoe kwam toen de mens en hoe kwam uiteindelijk de computer? Het belooft een prachtige avond met veel humor te worden en aan het einde van de voorstelling zult u nooit meer hetzelfde kijken naar welke bacterie, mens of computer dan ook en een goed gevoel hebben bij hoe kunstmatige intelligentie onder de motorkap werkt. Bedoeld voor iedereen, van jong tot oud en ook (juist) voor mensen die nauwelijks de aan-knop van hun telefoon kunnen vinden.

Het verandert je kijk voor altijd op datgene dat jouw leven meer beïnvloedt dan welk ander ding in ons leven: de computer. En dat in maar anderhalf uur! Wellicht de laatste voorstelling die je ooit zult zien die nog door een mens geschreven is.

WEEK VAN DE ©REATIEVE AI
Van 20 tot en met 26 mei 2024 vindt de ‘Week van de Creatieve AI’ plaats in Amersfoort! Verwacht een futuristische mix van lezingen, workshops en voorstellingen die je meenemen in de wereld van AI. Of je nu een expert of nieuwkomer bent, laat je inspireren en ontdek welke invloed deze ontwikkeling heeft op de creatieve sector. Het volledige programma vind je op weekvandeai.nl. Maak de toekomst mee!

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving