hero image

Muziek

Te gast/ externe partij

Dutch International Tangoweek

Pavadita Tango String Quartet

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

Pauze
  • Normaal € 20,00
  • Passepartout € 40,00
Archief
Deze voorstelling wordt door een externe partij georganiseerd en valt buiten de reguliere theaterprogrammering.
Meer informatie over de voorstelling via www.dutchtangoweek.nl/

Deze voorstelling valt daarom niet onder de regeling met Podiumpas.

Het Pavadita Tango String Quartet staat bekend om het maken en spelen van bijzondere tangomuziek voorstellingen. Met veel aandacht en respect voor de traditie spelen de violisten Sofie Maria de Rijk, Claudia Valenzuela, Maria Sofia Espiga Fonseca en celliste Eva van de Poll de sterren van de hemel. Met hun programma’s toerden ze de afgelopen jaren langs de bekende klassieke podia.

In het programma Tanguistoria, dat ze spelen tijdens de Dutch International Tangoweek, komt het hele spectrum van tangomuziek voorbij. Het kwartet leidt de luisteraar door een tijdperk van passie en culturele vermenging van Europese genres zoals de Habanera en de Polacca met Afrikaanse ritmes. Prachtige kleurrijke poëzie van o.a. Horacio Ferrer en Jorge Luis Borges zullen het concert doorspekken.

Pavadita.com

Dutch International Tangoweek
De beste live tangomuziek, dat is de Dutch International Tangoweek. Voor een breed publiek dat is samengesteld uit luisteraars, bewonderaars en dansers. Ontdek op 18 en 19 mei de Argentijnse Tango zoals die ooit door muzikanten is bedoeld. Boordevol passie, liefde en live gespeeld.
Het festival vindt plaats in het historische centrum van Amersfoort op het Lieve Vrouwekerkhof en in de Sint Aegtenkapel. Bij alle concerten is een dansvloer beschikbaar.
Meer informatie over het festival is te vinden op de website van de Dutch International Tangoweek.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving