hero image

Muziek

Te gast/ externe partij

Dutch International Tangoweek

Omar Mollo and Friends Tangojam

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

Pauze
  • Normaal € 20,00
  • Passepartout € 40,00
Archief
Deze voorstelling wordt door een externe partij georganiseerd en valt buiten de reguliere theaterprogrammering.
Meer informatie over de voorstelling via www.dutchtangoweek.nl/

Deze voorstelling valt daarom niet onder de regeling met Podiumpas.

Tangomuziek is, net als jazz, een improvisatie muziekstroming. In een bezetting met WIm Warman (piano), Vincent Houdijk (vibrafoon), Jasper van Damme (saxofoon) en Omar Mollo (zang) laten we je horen hoe geïmproviseerde tangomuziek klinkt. Een concert voor de fijnproevers van spetterende muziek. Het samenspel van de muzikanten en hun talent voor improvisatie maakt dit concert een unieke belevenis.

De muzikanten in dit optreden hebben allemaal hun sporen verdiend in de jazzmuziek. Jasper van Damme studeerde aan de conservatoria van Rotterdam en Amsterdam, waar hij lessen volgde bij o.a. Dick Oatts, Ferdinand Povel en Benjamin Herman. In 2012 studeerde hij met een 10 af aan de Master-opleiding van het conservatorium van Amsterdam. Vincent Houdijk is a virtuoso, versatile, Dutch percussionist, with a preference for his specialization; the vibraphone. The combination of his classical and jazz studies gave him a broad view on music. Houdijk has an investigative attitude, curious about many various types of collaborations within music and musical styles. Wim Warman is artistiek adviseur van de Dutch International Tangoweek. Zijn jarenlange ervaring in de Argentijnse Tango en de improvisatie ervan maken hem een perfecte kandidaat om dit optreden te leiden. Omar Mollo is ook artistiek adviseur van de Dutch International Tangoweek. Hij is meerdere malen genomineerd voor een Latin Grammy en is winnaar van de prestigieuze Carlos Gardel Award.

Vincenthoudijk.com

Wimwarman.com

Dutch International Tangoweek
De beste live tangomuziek, dat is de Dutch International Tangoweek. Voor een breed publiek dat is samengesteld uit luisteraars, bewonderaars en dansers. Ontdek op 18 en 19 mei de Argentijnse Tango zoals die ooit door muzikanten is bedoeld. Boordevol passie, liefde en live gespeeld.
Het festival vindt plaats in het historische centrum van Amersfoort op het Lieve Vrouwekerkhof en in de Sint Aegtenkapel. Bij alle concerten is een dansvloer beschikbaar.
Meer informatie over het festival is te vinden op de website van de Dutch International Tangoweek.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving