hero image

Klassieke muziek

Amber Docters Van Leeuwen & Ji Youn Kang

Grenzeloos - Origin

Locatie

Sint Aegtenkapel

  • Normaal € 25,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Celliste Amber Docters van Leeuwen reist in de zomer van 2022 naar Zuid-Korea om haar biologische vader te ontmoeten, jaren nadat zij ter adoptie werd afgestaan. Daar hoort ze voor het eerst zijn kant van het verhaal, zijn geschiedenis. Hoe is het om je vader na 38 jaar voor het eerst te ontmoeten? In hoeverre is zijn handelen zijn persoonlijkheid of een cultureel verschil? En wat was het verhaal van de biologische moeder van Amber?

De ontmoeting en de vragen die hieruit voortvloeien vormen de basis voor een nieuw werk voor cello en live elektronica dat Amber samen met de Zuid-Koreaans componist Ji Youn Kang creëert. De impact van het verhaal van haar biologische vader vertaalt Amber naar een klanklandschap. Een landschap waarin de verschillen tussen haar en haar vader zich manifesteren. Een landschap waarin de dualiteit van haar Koreaanse roots en Nederlandse bewustzijn samen komt.

Grenzeloos

De musici in de serie Grenzeloos kleuren graag buiten de lijntjes. Welke dwarsverbanden kunnen er worden gelegd tussen klassieke muziek en andere stijlen en disciplines? Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano) brengen storytelling en kamermuziek bij elkaar. Welk sappig verhaal gaat schuil achter Beethovens Kreutzersonate? Matangi Quartet en singer-songwriter Ruben Hein bundelen hun krachten voor een meesterlijk vervolg op The Juliet Letters van Elvis Costello en Brodsky Quartet: een eigentijdse 21e-eeuwse song-cycle geïnspireerd door de verzamelde Nederlandse brieven in het boek ‘P.S.’ van schrijfster Jet Steinz. Amber Docters van Leeuwen (cello, stem) speelt samen met Ji Yuon Kang (elektronica) Origin; een klanklandschap waarin de dualiteit van haar Koreaanse roots en het Nederlandse bewustzijn samenkomt. Roxane van Iperen en Calefax gaan op zoek naar wat mensen niet kunnen, mogen of durven uitspreken, en wat als woordeloze adem in de instrumenten alsnog zijn weg naar buiten kan vinden.

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me, muziekfestival voor ontdekkers, , 26 – 29 september 2024. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving