hero image

Klassieke muziek

Matangi Quartet & Ruben Hein

Grenzeloos - P.S.

Laat je betoveren door de prachtige klanken van dit unieke samenwerkingsverband.

Locatie

Sint Aegtenkapel

  • Normaal € 25,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Ontdek het meesterlijke vervolg op The Juliet Letters! Matangi en singer-songwriter Ruben Hein bundelen hun krachten om een eigentijdse 21e-eeuwse song-cycle voor strijkkwartet en zang te creëren:’P.S. ft. Matangi & Ruben Hein’..

Geïnspireerd door de verzamelde Nederlandse brieven in het boek ‘P.S.’ van schrijfster Jet Steinz, nemen ze je mee op een muzikaal avontuur.

Net zoals de legendarische Elvis Costello, die genres als punk, new wave, pop, rock, country, reggae en jazz moeiteloos vermengde, verkennen Matangi en Ruben Hein samen nieuwe wegen. In 1993 experimenteerde Costello al met klassieke muziek en bracht hij samen met het Brodsky Quartet het legendarische album ‘The Juliet Letters’ uit. Nu dagen Matangi en Ruben Hein zichzelf uit door zich breed te laten inspireren en met hun composities de diepten van de menselijke ziel te verkennen.

Laat je betoveren door de prachtige klanken van dit unieke samenwerkingsverband en stap in een wereld waar muziek spreekt tot hart en ziel.

Grenzeloos

De musici in de serie Grenzeloos kleuren graag buiten de lijntjes. Welke dwarsverbanden kunnen er worden gelegd tussen klassieke muziek en andere stijlen en disciplines? Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano) brengen storytelling en kamermuziek bij elkaar. Welk sappig verhaal gaat schuil achter Beethovens Kreutzersonate? Matangi Quartet en singer-songwriter Ruben Hein bundelen hun krachten voor een meesterlijk vervolg op The Juliet Letters van Elvis Costello en Brodsky Quartet: een eigentijdse 21e-eeuwse song-cycle geïnspireerd door de verzamelde Nederlandse brieven in het boek ‘P.S.’ van schrijfster Jet Steinz. Amber Docters van Leeuwen (cello, stem) speelt samen met Ji Yuon Kang (elektronica) Origin; een klanklandschap waarin de dualiteit van haar Koreaanse roots en het Nederlandse bewustzijn samenkomt. Roxane van Iperen en Calefax gaan op zoek naar wat mensen niet kunnen, mogen of durven uitspreken, en wat als woordeloze adem in de instrumenten alsnog zijn weg naar buiten kan vinden.

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me, muziekfestival voor ontdekkers, , 26 – 29 september 2024. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving