hero image

Klassieke muziek

Calefax & Roxane van Iperen

Grenzeloos - Roxane van Iperen in Calefax-land

Over de rol van muziek in tijden van conflict, tegenslag en trauma.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

met pauze
  • Normaal € 25,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Een nieuwe editie van de jaarlijkse concertserie Welkom in Calefax-land! Schrijver en jurist Roxane van Iperen verdiept zich samen met Calefax in de rol van muziek in tijden van conflict, tegenslag en trauma.

Onderwerpen waar Van Iperen uitgebreid onderzoek naar deed voor haar boeken, zoals de bestsellers ’t Hooge Nest, Eigen welzijn eerst en Dat beloof ik. Van Iperen plaatst actuele conflicten in een historische context en laat haar licht schijnen over de werking van trauma’s – en hoe die een plaats te geven. De muzikale bijdragen van Calefax geven haar verhalen een spirituele verdieping.

Voor Roxane Van Iperen is de dubbele functie van muziek belangrijk: ze kan mensen optillen naar een andere staat van zijn, maar ook ondermijnen. Calefax speelt door Van Iperen geselecteerde muziek met een groter verhaal, van Dmitri Sjostakovitsj, Henriëtte Bosmans, Olivier Messiaen en Billie Holiday. Verhalen waar Van Iperen op een haar typerende scherpe, inspirerende wijze over vertelt.

“Dat wat mensen niet kunnen, mogen of durven uitspreken, vindt als woordeloze adem in het instrument alsnog zijn weg naar buiten.” 
— Vrij Nederland, Roxane van Iperen

Grenzeloos

De musici in de serie Grenzeloos kleuren graag buiten de lijntjes. Welke dwarsverbanden kunnen er worden gelegd tussen klassieke muziek en andere stijlen en disciplines? Shunske Sato (viool) en Shuann Chai (piano) brengen storytelling en kamermuziek bij elkaar. Welk sappig verhaal gaat schuil achter Beethovens Kreutzersonate? Matangi Quartet en singer-songwriter Ruben Hein bundelen hun krachten voor een meesterlijk vervolg op The Juliet Letters van Elvis Costello en Brodsky Quartet: een eigentijdse 21e-eeuwse song-cycle geïnspireerd door de verzamelde Nederlandse brieven in het boek ‘P.S.’ van schrijfster Jet Steinz. Amber Docters van Leeuwen (cello, stem) speelt samen met Ji Yuon Kang (elektronica) Origin; een klanklandschap waarin de dualiteit van haar Koreaanse roots en het Nederlandse bewustzijn samenkomt. Roxane van Iperen en Calefax gaan op zoek naar wat mensen niet kunnen, mogen of durven uitspreken, en wat als woordeloze adem in de instrumenten alsnog zijn weg naar buiten kan vinden.

Deze serie is een samenwerking tussen Flint en September Me, muziekfestival voor ontdekkers, , 26 – 29 september 2024. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde het programma samen.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving