hero image

De Lieve Flint

Toneel

Het Laagland

Het Sterrehuis

Een even aangrijpende als lichte voorstelling over vier kinderen die terugblikken op hun jeugd in een kindertehuis

Locatie

De Lieve Vrouw

Externe verkoop Deze voorstelling valt onder de programmering van De Lieve Vrouw.
  • Vrijdag 21 maart

Ontmoet vier Sterrehuis-kinderen: Mea wil niets liever dan naar een pleeggezin, Frenkie zoekt zijn familie, Peet mist zijn moeder en Summer wil nooit meer terug naar huis. In een dromerig niemandsland bloeit een verhaal op van grote eenzaamheid en voorzichtige vriendschap waarin de fantasie steeds wordt doorbroken door de harde werkelijkheid. Een verhaal over de moedige zoektocht naar geborgenheid en het vinden van je eigen plek.

Laagland-huisschrijver Annet Bremen liet zich inspireren door het Heerlense Sterrehuis, exemplarisch voor vele kindertehuizen uit de jaren ’70. Deze prijswinnende, indringende theatertekst, gebaseerd op Bremens onderzoek en interviews met voormalig Sterrehuis kinderen en -medewerkers, is actueler dan ooit. De voorstelling was met lovende reacties van pers en publiek dé festivalhit van Cultura Nova 2022 gaat nu de theaters in.

Een verhaal over de moedige zoektocht naar geborgenheid en het vinden van je eigen plek. Geschikt voor volwassenen, maar ook voor kinderen vanaf 10 jaar. Speciaal aanbevolen voor ervaringsdeskundigen en medewerkers uit de jeugdzorg.

Credits

Concept & tekst
Annet Bremen
Regie
Silke van Kamp
Spel
Jantien Fick, Adina Macpherson, Scott Robin Jun & Marie-Mae van Zuilen
Dramaturgie
Ludo Costong

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving