hero image

Dans

OXYGEN – DELUSION 2.0

The next chapter

Dans en illusie komen samen in een adembenemende voorstelling.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

Nog niet bekend
  • 1e Rang + € 27,00
  • 1e Rang € 24,50
  • 2e Rang € 22,50
  • 3e Rang € 19,50
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol tot in de puntjes gedetailleerde choreografieën en beeldende illusies.

Als urban dansmaker volgt ze een onorthodoxe route naar het theater. Ze maakt furore in danscompetities, televisieprogramma’s, in het commerciële circuit en als docent.  Tijdens haar eerste eigen, avondvullende voorstelling ‘Delusion’ bespeelde ze zowel het podium als de zaal en wist ze het publiek uit het pluche te krijgen. De overweldigend positieve reacties maakten duidelijk dat Delusion naar meer smaakte. In ‘DELUSION 2.0’ neemt Jennifer je mee in een next level samenspel tussen dans en illusie, in een adembenemende, vernieuwende vorm van theater.

In deze voorstelling zal choreografe Jennifer Romen opnieuw gebruik maken van blacklight, schaduwspel en projecties om het publiek ongrijpbare illusies te tonen. Door een spannend spel tussen de dansers en het licht en de ongekend strakke choreografieën zul je dit keer nóg meer omver geblazen worden.  Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die je zal raken.

Jennifer richtte in 2015 danscrew Oxygen op. Oxygen won het NK, EK én WK Small Group HipHop. In 2018 wonnen ze het televisieprogramma ‘Dance As One’en kregen ze een Golden Buzzer tijdens de auditie voor ‘France Got Talent’. In 2020 behaalden ze de finale van het NBC programma ‘World of Dance’ in Amerika. Met ‘Delusion’ tourden ze in 2023 langs volle, enthousiaste theaterzalen.

Credits

Het Parool
"J-Lo had gelijk, de choreografie van Jennifer Romen is ongekend strak. In de nog steeds door mannelijke crews gedomineerde hiphopwereld geeft Jennifer Romens Oxygen op welkome wijze tegengas."
De Theaterkrant
"De jonge choreografe (27) betovert het publiek door te spelen met blacklight, illusies, maskerades, videowanden, filmprojecties, lichtschermen en acrobatische hiphopdans. Soms meen je één danser te zien met tien draaiende benen, soms een dozijn halve lichamen die door de lucht golven."
Ne-Yo
"Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!"
Derek Hough
"Het optreden van ‘Oxygen’ was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal."

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving