hero image

Dans

Jongeren

Oxygen

Delusion (reprise)

Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling.

Locatie

Rabobank Theaterzaal

Pauze

20:55 uur
  • 1e Rang + € 27,00
  • 1e Rang € 24,50
  • 2e Rang € 22,50
  • 3e Rang € 19,50
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Jennifer Romen (Maastricht, 1996) is een jonge, ambitieuze choreograaf die met haar gezelschap Oxygen indruk maakt met visueel werk vol strakke choreografieën en beeldende illusies. Ze werd drievoudig Europees Kampioen, drievoudig Wereldkampioen en ze won de World Dance Sport Games in Taiwan en The World of Dance Championship in Los Angeles. In 2020 won ze de Inspiratieprijs 2020 van het Prins Bernard Cultuurfonds.

Met haar eerste eigen, avondvullende voorstelling Delusion bestormde ze de grote zalen in 2023. Delusion is een visueel hoogstandje bestaande uit drie delen dat het publiek door het gebruik van illusies constant op het verkeerde been zet en het publiek meeneemt in een reis van een adolescent die volwassen wordt. Een verbluffende, ontroerende en tot in de puntjes uitgevoerde coming-of-age voorstelling die een breed publiek raakt. Vanwege het ongekende succes van de eerste tour keert Delusion nog een keer terug in de theaters. Na eerder 52 shows met lovende reacties gespeeld te hebben, is Delusion dit seizoen nog 15 keer te zien in de Nederlandse theaters. Mis deze allerlaatste kans met wat extra verassingen dus niet!

Vanwege privéomstandigheden van de choreografe Jennifer Romen wordt de première van de nieuwe voorstelling verschoven naar voorjaar 2025.

Credits

Het Parool
"J-Lo had gelijk, de choreografie van Jennifer Romen is ongekend strak. In de nog steeds door mannelijke crews gedomineerde hiphopwereld geeft Jennifer Romens Oxygen op welkome wijze tegengas."
De Theaterkrant
"De jonge choreografe (27) betovert het publiek door te spelen met blacklight, illusies, maskerades, videowanden, filmprojecties, lichtschermen en acrobatische hiphopdans. Soms meen je één danser te zien met tien draaiende benen, soms een dozijn halve lichamen die door de lucht golven."
Ne-Yo
"Wat wij gezien hebben was bewegende kunst, geweldig!"
Derek Hough
"Het optreden van ‘Oxygen’ was met zoveel verschillende dansstijlen zo goed, ontzettend strak gedanst en heel theatraal."

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving