hero image

Bijzonder

Circus

Man met Hoed

Boost Producties

Locatie

ICOONtheater

  • Normaal € 19,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

In 2009 werd de festivalversie van Man met Hoed lovend ontvangen, zeven jaar later verscheen de theaterversie, die de handen opnieuw op elkaar kreeg. De Volkskrant schreef erover in een vier sterrenrecensie: “Een heerlijk spektakel”. Nu is de surrealistische circusvoorstelling vol verbeelding terug!

In een decor vol verrassende perspectieven duiken uit alle hoeken vijf mannen met zwarte bolhoeden op. Zonder een woord te wisselen, zijn ze afwisselend elkaars evenbeeld, aanvulling en tegenstander. De vergelijking met de absurdistische schilderijen van René Magritte dringt zich op.

‘Man met Hoed’ is een surrealistische circusvoorstelling, een verbeelding van en vol van verwarring over ‘jezelf tegen het lijf lopen’. Het toneelbeeld, ontwerp Jelle Engel, is een ode aan het ‘anarchitectonische’ werk van kunstenaar Gordon Matta Clarck (1943-1978). De kunst van Matta Clarck was altijd tijdelijk; hij zaagde gebouwen door die op de nominatie stonden om afgebroken te worden en legde de nieuw ontstane perspectieven in beeld vast.

Boost Producties doet daar een schepje bovenop door hun unieke toneelbeeld te inspireren op het werk van Matta Clarck. In de regie van Jakop Ahlbom is ‘Man met Hoed’ een fantasievolle circusvoorstelling met veel humor, filmische effecten, gewichtloosheid en onverwachte sprongen. Waarin je de volgende stap van de man met de hoed zeker niet ziet aankomen.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving