hero image

Te gast/ externe partij

Nacht van de Literatuur

Bekende namen, debutanten, schrijvers uit de regio, dichters, literatuur, muziek én theater.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Archief
Deze voorstelling wordt georganiseerd door een externe partij en valt buiten de reguliere theaterprogrammering. De Nacht van de Literatuur vindt op meerdere locaties in Amersfoort plaats.

Deze voorstelling wordt georganiseerd door een externe partij.

De Nacht van de Literatuur vindt jaarlijks plaats in Amersfoort in het laatste weekend van de Boekenweek. Ze bieden een zeer divers en wisselend aanbod van bekende namen, debutanten, schrijvers uit de regio, dichters, literatuur & muziek, en theater. Dat doen ze op verschillende, vaak bijzondere, locaties in en rond de Eemhaven. In 2024 vindt de Nacht van de Literatuur plaats op zaterdag 23 maart. Bekijk het programma en zie welke auteurs er op dit moment al geboekt zijn. Voor de Nacht van de Literatuur koop je een passe-partout.

Programma in de Sint Aegtenkapel
Ook in de Sint Aegtenkapel is er programma vanuit De Nacht van de Literatuur. Schrijver en journalist Pieter Waterdrinker wordt geïnterviewd door Mieke van der Weij. Ze gaan onder andere dieper in op de affaire rondom zijn debuutroman Danslessen. De rel ontstond in 1999 toen de toenmalige burgemeester van Zandvoort besloot een klacht in te dienen wegens smaad en antisemitisme. De zaak diende tot aan de Hoge Raad die het arrest van het hof(vrijspraak) in stand hield. De zaak is inmiddels een bekende zaak in de Nederlandse juridische literatuur. De uitkomst van de Katholiekenaffaire (Gerard Reve), dat de uitingen van romanpersonages niet voor rekening van de schrijver kunnen komen, werd bevestigd door de uitkomst van de Affaire-Waterdrinker. In 2018 was Waterdrinker te gast in het programma Zomergasten.

Meer informatie is te vinden op: Nacht van de Literatuur – Nacht van de Literatuur

 

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving