hero image

Klassieke muziek

Lunchconcert

Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren – Oh, Edna

Lunchconcert

Een liedprogramma rondom de Amerikaanse dichteres Edna St. Vincent Millay.

Locatie

Sint Aegtenkapel

Pauze

geen pauze
  • Normaal € 10,00
Archief
Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Onbewaakte garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Oh Edna! is een liedprogramma rondom de Amerikaanse dichteres Edna St. Vincent Millay (1892-1950). Een gedurfde, veelzijdige Amerikaanse schrijfster wiens werk toneelstukken, essays, korte verhalen, liederen en het libretto van een -zeer goed ontvangen- opera omvat. Haar pad naar roem en bestverkopende auteur van het land begon in grote armoede. Ze baarde opzien met haar onconventionele leefstijl en waagde zich onbevreesd buiten bekende poëtische onderwerpen. Zij was buitengewoon eigenzinnig en is nu nog een inspiratie voor velen. Het duo Feith/Lammerts van Bueren brengt haar woorden op muziek van componisten als Bernard Wagenaar, Margaret Bonds en Jonathan Dove. Joost Kleppe componeerde voor dit programma een lied op tekst van Vasalis, de Nederlandse dichteres met wie Edna goed bevriend was.

Henriette Feith en Maurice Lammerts van Bueren
Het begin van de duo samenwerking tussen sopraan Henriette Feith en pianist Maurice Lammerts van Bueren gaat ver terug: al sinds hun studietijd op het Conservatorium van Amsterdam, waar Henriette studeerde bij Cora Canne Meijer en Maurice bij Jan Wijn, delen zij hun passie voor het lied. Samen namen zij deel aan liedklassen van Rudolf Jansen, ze kregen lessen en masterclasses van de befaamde liedbegeleider Graham Johnson en van sopraan Barbara Bonney.
Sindsdien gaven zij regelmatig recitals voor de Vrienden van het Lied en daarbuiten in zalen als Het Concertgebouw, Muziekgebouw Eindhoven en De Doelen. Hun gezamenlijke voorliefde voor het Amerikaanse lied leidde onder meer tot de cd ‘Curiosity killed…’ en recentelijk tot het programma ‘Oh, Edna!’.

Foto 1: Edna St Vincent Millay (foto door Carl van Vechten, 1933)

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving