hero image

Bijzonder

Klassieke muziek

Pynarello

Oerknal

Een unieke samensmelting van klanken en beelden.

Locatie

Theaterzaal

  • 1e Rang + € 37,50
  • 1e Rang € 35,00
  • 2e Rang € 30,00
  • 3e Rang € 25,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.
  • Inleiding - Zaal 1 € 3,00

Een nieuw muzikaal avontuur ontstaat uit de knal van Also Sprach Zarathustra. Deze Oerknal van Pynarello staat symbool voor een nieuw begin met artistiek leider Julian. Hoogtepunten uit het iconische romantische symfonische gedicht nemen je mee door het verhaal van de oude Perzische profeet.

In Oerknal laat Pynarello haar veelzijdigheid en creativiteit zien. Vanuit een klassieke kamer orkest-bezetting worden er andere klanken toegevoegd, waarbij ieder fragment van Strauss’ meesterwerk ook het beginpunt is van nieuwe muziek. Muzikanten Geerten Feller (altviool), Kika Sprangers (jazz saxofoon), Simone Bottasso (Italiaanse organetto) en Sinan Arat (Turkse ney en Sufi zang) componeren en improviseren in diverse stijlen, van minimal music tot jazz en volksmuziek uit Oost en West, geïnspireerd door muzikale thema’s uit Also Sprach Zarathustra. Er worden nieuwe connecties gesmeed tussen de traditionele symfonische orkestklanken en de klankwerelden van deze diverse makers.

Onderdeel van het concert zijn de live visuals van Vincent Rang. Op het podium richt hij zijn camera op een kleine bak water. Het beeld verschijnt vele malen uitvergroot op een groot projectiescherm. Met behulp van inkt, drijvende objecten en verschillende lichtinvallen ontvouwt zich een veelzijdig universum van beelden. Zo is Oerknal een unieke samensmelting van klanken en beelden.

Over Vincent Rang
Vincent Rang (1989) is een experimentele beeldend kunstenaar die voornamelijk werkt met bewegend beeld als medium. Hij gelooft in de kracht van het audiovisuele als deur naar een andere wereld. Zijn werken onderzoeken de thema’s schaal, tijd en natuurlijke patronen en zoeken altijd naar een symbiose tussen geluid en beeld.

Bezoek de inleiding

Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijg je uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die je bezoekt. Op vertoon van jouw toegangskaart voor de inleiding ontvang je bovendien gratis een kop koffie of thee.

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving