hero image

Bijzonder

Festival

Internationaal

Klassieke muziek

Muziek

September Me Festival – dag 1

Muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

Locatie

Flint

Programma en kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

September Me maakt Amersfoort van 26–29 september 2024 voor de achtste keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Artistiek leider Ragazze Quartet stelde met een nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Uit Liefde.

Ga voor programma en kaarten naar www.september-me.nl.

September Me passe-partout

Losse kaarten voor de (diner)concerten en voorstellingen kunnen hieronder in het programmaoverzicht besteld worden. Wil je het hele festivalweekend onderdompelen in de muzikale liefde van onder andere Brìghde Chaimbeul (Artist in Focus), Nederlands Blazers Ensemble, Nora Fischer, Lucia Lucas & Ragazze Quartet en Maxwell Quartet? Het September Me passe-partout geeft toegang tot alle* concerten en voorstellingen tijdens September Me 2024 (26 – 29 september), inclusief de dagelijkse dinerconcerten. Klik hier om te bestellen.

* M.u.v. de inleiding van The World’s Wife en de lunch voorafgaand aan De Sprong van Nora Fischer in De Lieve Vrouw. Hier kunnen losse tickets voor worden besteld.

Programma September Me - dag 1 (do 26 sep 2024)

Doorlopend gratis te bezoeken.

Bellyhorn is een instrument om door te zingen. Het is een groot, organisch gevormd, tastbaar en bijna beestachtig instrument. Het bestaat uit een hoorn, een slurf en een ‘buik’. Als je in de hoorn zingt, klinken er subbasklanken uit het instrument.

Hoe verder je je hoofd in de hoorn steekt, hoe harder de toon klinkt. Als je de hoorn optilt, verhoog je ook de toonhoogte. Als je op de Belllyhorn gaat zitten of liggen (als luisteraar of als speler), voel je deze diepe bastonen door je hele lichaam. Bellyhorn nodigt uit tot interactie en experiment.

Dianne Verdonk – performer, componist en instrumentontwikkelaar – zoekt de ultieme, persoonlijke vorm van muzikale expressie in de creatie en uitvoering van elektroakoestische muziek.

Bestel kaarten – € 37,50

Wat is de liefde zonder daten en zonder eten? Als je als festival het thema Uit Liefde kiest, moet je natuurlijk de ultieme omstandigheden creëren om de liefde te laten bloeien.

Onder het genot van een veganistisch tweegangendiner (incl. 1 drankje) in theaterkeuken en café TREK ben je getuige van de First Date van sopraan Nienke Nasserian en schrijver Vrouwkje Tuinman.

Klikt het? Schuurt het? Knettert het? Laait er wat op?

Menu

voor
groene asperge met baba ganoush, perzik, hazelnoten, pistache en aceto balsamico

hoofd
portabella gevuld met linzen, paprika en tomaat

Bestel kaarten – € 30,00

Het openingsconcert van September Me 2024 staat geheel in het teken van de jonge Schotse componist en doedelzakspeler Brìghde Chaimbeul, dit jaar Artist in Focus tijdens het festival.

Iggy Pop, Colin Stetson en Caroline Polachek, ze lopen allemaal weg met Brìghde. Chaimbeul weet als geen ander het karakteristieke en herkenbare geluid van de doedelzak in een eigentijds jasje te hijsen. Ze deelt het podium met het eveneens Schotse Maxwell Quartet, Ragazze Quartet (artistiek leider September Me) en de Ierse componist en producer Linda Buckley.

Het thema van September Me 2024 is Uit Liefde en we zijn Head Over Heels in love met deze line-up. Spread the love!

Gratis toegang.

Het Danspaleis is een ouderwets gezellig dansfeest voor iedereen die van swingen houdt. De PlatenDraaier (PD) trekt oude krakers uit de koffer van de sterren van weleer, zoals Johnny Hoes, Louis Prima, Lieve Hugo en Doris Day. Van meezinger tot tranentrekker, van merengue tot Engelse wals en van polonaise tot rock-‘n-roll: met Het Danspaleis is het altijd bal.

Meer September Me

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving