hero image

De Lieve Flint

Toneel

Verdriet is het ding met veren

Theater Rotterdam

Een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

Locatie

Theaterzaal

  • 1e Rang + € 32,00
  • 1e Rang € 29,50
  • 2e Rang € 27,50
  • 3e Rang € 25,00
  • 4e Rang € 15,00
Bestel kaarten Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

We missen onze moeder, we houden van onze vader, we zwaaien naar kraaien. Zo vreemd is dat niet. 

De bejubelde voorstelling Verdriet is het ding met veren is opnieuw te zien in de Nederlandse theaters. De pers was unaniem lovend en Jacob Derwig werd genomineerd voor de Louis d’Or.

Erik Whien en Jacob Derwig brengen het hartverscheurende boek Verdriet is het ding met veren van Max Porter naar het toneel. Een ontroerend en poëtisch verhaal over een vader en zijn twee zoons, die achterblijven na de plotselinge dood van hun echtgenote en moeder. Kort na het verlies worden de drie bezocht door een wrede, onvoorspelbare en zorgende kraai. Hij pakt de vader, tilt hem op en zegt: ‘Ik ga pas weg als je me niet meer nodig hebt’.

Regisseur Erik Whien brengt hiermee één van zijn persoonlijke favorieten naar het theater. Jacob Derwig bewerkt het rauwe maar liefdevolle verhaal tot een indringende voorstelling, waarbij het helingsproces en de overgang naar een nieuwe realiteit centraal staan. Hoe ga je om met allesoverheersend verdriet? Hoe accepteer je dat niets meer vanzelfsprekend is?

Verdriet is het ding met veren is een muzikale theatervoorstelling waarin de fijnzinnige, minimalistische stijl van Erik Whien samenkomt met de gloedvolle en aangrijpende teksten uit het boek. Een groots verhaal over ouders en kinderen, onvoorwaardelijke liefde, rouw en een kraai.

Recensies

De Volkskrant
⭐⭐⭐⭐⭐ “Aangrijpende, gelaagde en energieke voorstelling.”
NRC
⭐⭐⭐⭐ “Verdriet is poëtische denkoefening over chaotische rouw.”
Trouw
⭐⭐⭐⭐⭐ “Onweerstaanbare schwung in beeldend rouwproces.”
De Telegraaf
⭐⭐⭐⭐ “Het stuk toon de rouw in ontroerende momenten, maar ook met humor en speelse lichtvoetigheid.”
Nederlands Dagblad
⭐⭐⭐⭐ ”Jacob Derwig indrukwekkend”
Juryrapport van de Nederlandse Toneeljury
“Wat Jacob Derwig in Verdriet is het ding met veren neerzet is zonder meer uitzonderlijk. Hij imponeert met grillig, ongepolijst en meerduidig spel in een voorstelling waarvan je hoopt dat die nog lang op het repertoire blijft.”

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving