hero image

De Lieve Flint

Muziek

Theaterconcert

TULA & JULIET, mijn overgrootmoeder, de slavin

Izaline Calister

Locatie

De Lieve Vrouw

Archief
Deze voorstelling valt onder de programmering van de Lieve Vrouw.

Sinds 2010 wordt Tula, de leider van de grootste opstand van tot slaaf gemaakten, geëerd als nationale held van Curaçao. De revolte in 1795 werd hardhandig neergeslagen. Tula kreeg de doodstraf. Daarna was het lange tijd taboe om hem te herdenken. Op uitnodiging van de NPO verwerken Izaline Calister en Thijs Borsten de geschiedenis van Tula in een documentaire over het slavernijverleden op Curaçao.

Izaline Calister: ‘In 2023 vieren we dat de slavernij 150 jaar geleden is afgeschaft. Mijn overgrootmoeder Juliet (1836-1875) heeft alles meegemaakt: de slavernij én de afschaffing daarvan. Met behulp van de documentaire over Tula, brengt Izaline Juliet tot leven in een persoonlijke, muzikale voorstelling. Met film, vurige en ontroerende muziek verbindt ze het verleden met het heden en viert ze de toekomst.

Izaline Calister was eerder te zien in Het eiland van mijn vader (met Thijs Borsten), Tula Herdenkingsconcert in ITA, Porgy and Bess, Barricade, Geen liefde zonder vrijheid (i.s.m. het Volksoperahuis) en Het 5 mei-Koninkrijksconcert in Carré.

Credits

Tekst en zang
Izaline Calister
Gitaar
Ed Verhoeff
Trombone, toetsen
Ilja Reijngoud
Percussie
Roël Calister

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving