hero image

Cabaret

Valentina Tóth

Wildbloei

Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg.

Locatie

Stadszaal

  • Normaal € 19,50
Uitverkocht, meld je aan voor de wachtlijst Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Garderobe en een drankje tijdens de pauze of na de voorstelling (indien er geen pauze is) zijn inbegrepen in de toegangsprijs.

Valentina Tóth won in 2022 zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. Nadat ze door de Volkskrant werd uitgeroepen tot hét Comedy Talent van 2023 krijgt ‘rising star’ Valentina Tóth nu in diezelfde krant een vijf sterren-recensie voor haar eerste avondvullende voorstelling Wildbloei.

Wildbloei, een ode aan de hysterische vrouw. In deze tragikomische, muzikale en over the top one woman show verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.

Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy voert Valentina verschillende hysterische vrouwen ten tonele: onder andere een moordlustig geworden slachtoffer van de toeslagenaffaire, een body positive K3-sterretje en de Koningin van de Nacht passeren de revue, om uiteindelijk uit te komen bij Valentina zelf.
Gewapend met een flinke dosis muzikaliteit, humor, snelle schakels en grote personages, houdt ze met Wildbloei haar publiek onder schot en brengt ze hopelijk een beetje sympathie teweeg. Of bevreemding. Ook goed.

Recensies

De Volkskrant ⭐⭐⭐⭐⭐
‘Wildbloei’ is een unieke performance van het megatalent Valentina Tóth’ ‘Kan er echt zoveel talent in één persoon zitten?’
Theaterkrant
'Valentina Tóth heeft een perfect debuutprogramma afgeleverd, een frisse wind in kleinkunstland, een wervelwind.’ ‘Tóth laat niet alleen haar geest, haar fantasie alle kanten op zwaaien zonder de grote lijn te verliezen, zij beheerst ook het ambacht van pianospel, acteren en zang.’

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving