hero image

Dans

De Lieve Flint

Waste me

Maas theater en dans

Een mix van dans, theater, trash art en livemuziek, die je confronteert met de harde werkelijkheid

Locatie

De Lieve Vrouw

Externe verkoop Deze voorstelling valt onder de programmering van De Lieve Vrouw

Welkom aan de achterkant van de wegwerpmaatschappij. Uit een grote afvalberg kruipen vijf performers tevoorschijn. Ze gooien spullen, afval en elkaar weg. Ze worden spullen, de spullen zijn hun leven. Fabrieksmatige bewegingen en kuddegedrag wisselen elkaar af. Is het Utopia of zijn ze in de hel beland? Ze wachten op iets, een verlossing, een nieuwe wereld. Kunnen ze zich uit deze zelfgemaakte gevangenis bevrijden?

Waste Me is een dansperformance van choreograaf en theatermaker Cecilia Moisio, en een stevig commentaar op de uit de hand gelopen consumptiemaatschappij. Een ferm pleidooi voor consuminderen. Een kritische blik op hoe consumentisme onze psyché en gedrag veranderd heeft en wat dit betekent voor onze eigenwaarde en de waardering van anderen om ons heen.

Moisio confronteert je met de harde werkelijkheid, maar neemt je ook mee naar de wereld waar mensen waardevoller zijn dan spullen, waar geluk belangrijker is dan bezit. Naar het echte Utopia… Het decorbeeld is de exacte hoeveelheid afval die een Europeaan weggooit in een jaar.

Credits

Concept, regie en choreografie
Concept, regie en choreografie
Met
Yulia Kalinchenko, Serano Pinas, Bianca Casaburi, Katarzyna Sitarz
Live muziek en compositie
Marlon Penn
Decor
Marlies Schot

Flint tipt

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving