Blog 11 – Bij Het Nationaal Theaterweekend is er voor ieder wat wils: wees welkom!

Het laatste weekend van januari is altijd één groot feest bij Flint. Tijdens Het Nationaal Theaterweekend kan iedereen voor een tientje van een voorstelling genieten. Volgens mij de ideale manier om eens voor het onbekende te kiezen. Laat je verrassen, kies voor een ander genre dan normaal gesproken, of ga überhaupt een keertje naar het theater in plaats van op de bank te ploffen met Netflix. Naar welke voorstelling je het weekend ook gaat, ik beloof je: het zal je raken en diepe indruk achterlaten. Ik deel hier de voorstellingen waar ik het allermeeste naar uitkijk. Ik gun je om hier ook van te komen genieten!

Terug in de tijd

Ik kijk ontzettend uit naar Legendary Album Live. Het nummer ‘Paradise by the Dashboard Light’ brengt me altijd terug naar mijn jeugd. Als zestienjarige was ik op zaterdag vaak in de discotheek te vinden. Daar werd voornamelijk soul gedraaid. En toen opeens was er dit nummer! Samen met m’n vriendinnetje vertolkten we de rollen op de dansvloer. 8,5 minuut pure nostalgie. Het nummer staat nog steeds onder favorieten op Spotify. Geweldig dat Bat Out of Hell nu in zijn volledigheid op zaterdag 28 januari wordt uitgevoerd in Flint. Trouwens ook voor bezoekers uit een ander geboortejaar dan ik een fantastische voorstelling. Deze muziek is tijdloos. Voorafgaand is er een Rock College waar Popprofessor Arris Roordink je mee terugneemt naar de oorsprong van rock!

Trots op dansparel

Zondag wil ik zeker niet missen. Dan staat de indrukwekkende dansproductie Oxygen op het programma. Ik blijf het bijzonder vinden dat er met beweging krachtige verhalen verteld worden en je eigen belevingswereld wordt aangesproken. Dans is een veelomvattende combinatie van choreografie, muziek en decor. En daar voegt Oxygen nog eens een visueel aspect aan toe met illusies die je continu op het verkeerde been zetten. Jennifer Romen is een jonge, ambitieuze choreograaf die al veel prijzen in de wacht heeft gesleept. Ik ben trots dat Flint deze parel in huis heeft. Extra leuk: de voorstelling is ook geschikt voor jongeren (12+).

Theater beleven in puurste vorm

Het leukste aan het theaterweekend is dat het voor iedereen is: jong, oud, vaste- nieuwe bezoekers. Dat zorgt voor een unieke mix aan bezoekers. Voor de jongere bezoekers (8+) staat op zaterdag De wraak van de Klimaatpiraat op het programma. Alleen al om de titel ga ik er heen! Jonge bezoekers hebben altijd mijn speciale aandacht, omdat deze doelgroep theater beleven in z’n puurste vorm en dat is prachtig om te zien. Ik weet nog dat ik zelf als kind in mijn beste zondagse kleren en vol verwachting naar het theater ging. Het liet altijd diepe indruk op me achter. Gelukkig zijn de zondagse kleren niet meer nodig en mag iedereen lekker zichzelf zijn en komen genieten van een bijzondere theaterervaring.

Ik ben er het hele weekend en kijk ernaar uit om je te ontvangen en ontmoeten. Dat kan ook tijdens de Quiz on stage waar je jouw muziekkennis kunt beproeven.
Ik spreek je graag in de foyer.

Tot 27, 28 en/of 29 januari bij Het Nationaal Theaterweekend!

Dé locatie voor theater, evenementen en congressen in Amersfoort en omgeving