Toegankelijkheid

Theater is voor iedereen. Daarom vinden wij het belangrijk dat Flint voor iedereen toegankelijk is. Wij werken continu aan het verbeteren van onze toegankelijkheid, binnen de mogelijkheden van ons pand.

Vragen of suggesties
Hieronder vindt u de antwoorden op de veelgestelde vragen over toegankelijkheid. Kunt u het antwoord op uw vraag niet vinden of heeft u een suggestie om ons theater nog toegankelijker te maken? Neem dan contact op met het Bespreekbureau via 033 4 229 229 of kassa@flint.nl.

Waar kan ik parkeren?

Zijn er slechthorendensystemen?

Flint beschikt over slechthorendensystemen. Als u hier gebruik van wilt maken kunt u ze voor aanvang van de voorstelling kosteloos lenen bij de kassa.

Wat als ik blind of slechtziend ben?

Meld dit dan van tevoren bij het Bespreekbureau via 033 4 229 229 of kassa@flint.nl. Indien onze gastvrouw beschikbaar is, zal zij u naar uw plek begeleiden.

Mag ik mijn hulphond meenemen?

Hulphonden en blindengeleidehonden zijn welkom in Flint. Er is per voorstelling een beperkt aantal plaatsen beschikbaar (alleen 1e rang). U kunt contact opnemen met het Bespreekbureau om de plaatsen te bespreken (op basis van beschikbaarheid) via 033 4 229 229 of kassa@flint.nl.

Welke stoelen zijn geschikt als ik slecht ter been ben?

Wij adviseren u dan om een stoel in één van onze loges te nemen. U hoeft hier geen trapje af om de zaal te betreden.

Is er een lift aanwezig?

In Flint en de Sint Aegtenkapel is een lift aanwezig.

Is er een invalidentoilet aanwezig?

In Flint en de Sint Aegtenkapel is een invalidentoilet aanwezig.

Zijn er altijd zitplaatsen in de zalen?

  • In de Rabobank Theaterzaal en de Sint Aegtenkapel is altijd zitgelegenheid.
  • In de AFASzaal worden soms staande concerten gehouden. Dit staat dan aangegeven op de voorstellingspagina op de website. Bij staande concerten is er wel een rolstoelpodium met beperkt aantal plaatsen voor rolstoelgebruikers en begeleiders. Wilt u hiervan gebruikmaken, geef dit dan van tevoren aan ons door via kassa@flint.nl

Kan ik met een rolstoel of rollator naar Flint?

Flint is goed toegankelijk voor gebruikers van een rolstoel of rollator. Er zijn geen drempels aanwezig, ook niet bij de deuren of bij de ingang van de theaterzaal. Daarnaast zijn op de glazen deuren contrastmarkeringen aangebracht voor rolstoelgebruikers.

Hoe kan ik rolstoelplaatsen bestellen?

  • Rabobank Theaterzaal. De rolstoelplaatsen bevinden zich in de loges aan de zijkant van de zaal. Deze plaatsen zijn 1e rang. Kaarten bestellen voor rolstoelplaatsen kan telefonisch via 033 4 229 229.
  • AFASzaal en Sint Aegtenkapel. U kunt zowel online als telefonisch uw kaarten bestellen. Bij de online bestelling is het niet mogelijk om aan te geven dat het om een rolstoelplaats gaat. Wij stellen het daarom op prijs als u ons daarover wilt informeren via e-mail: kassa@flint.nl.
Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!