Amber Docters van Leeuwen

SOLO#1

Een hoopvolle muzikale performance over existentiële leegte
Hoe kun je iemand missen die je niet kent?

In deze eerste solovoorstelling roept cellist Amber Docters van Leeuwen het beeld op van haar adoptie uit het Zuid-Koreaanse Seoul. Met tekst, beeld en zelf gecomponeerde, live uitgevoerde cello- en elektronische muziek neemt ze je mee op haar allereerste reis vanuit het weeshuis in Seoul naar haar nieuwe thuis in Den Haag.

SOLO#1 is een vernieuwende vorm van muziektheater op de grens van concert, performance en beeldend theater. Het spannende resultaat is een bijna vloeibaar en continu veranderend klanklandschap dat op intieme wijze toegang geeft tot haar innerlijke wereld. Een muzikale trip door een wereld zonder begin waar vele vragen onbeantwoord blijven.

Ambers individuele adoptieverhaal is in de voorstelling het uitgangspunt voor een vertelling met een universelere betekenis. Centraal staat het absurdistische levensgevoel en de existentiële vragen die een vroege adoptie met zich meebrengt.

Over Amber Docters van Leeuwen
De Nederlandse cellist Amber Docters van Leeuwen begeeft zich op het snijvlak van muziek en theater. Altijd op zoek naar nieuwe vormen van expressie, werkt Amber samen met kunstenaars uit verschillende disciplines.

Na haar afstuderen aan het Koninklijk Conservatorium (Den Haag), waar ze studeerde bij Dmitri Ferschtmanan, woonde Amber van 2007 tot 2014 in New York. Tijdens en na haar studie aan de Manhattan School of Music, heeft ze muziek geschreven en uitgevoerd voor theaterregisseur Bryan Davidson Blue, onder meer in het historische Cherry Lane Theater in New York. Amber heeft recitals gegeven over de hele wereld, van het Concertgebouw tot Carnegie Hall.

In 2015 werkte ze mee aan Ola Mafaalani’s Borgen bij het Noord Nederlands toneel, in 2017 stond ze op de Parade met Laika into Orbit en in 2018 speelde ze in de voorstelling Frou Frou van Mimetheatergroep Bambie. Amber heeft een platform opgezet waarin ze solo optreedt met haar eigen muziek voor cello, stem en elektronica. Ze geeft uitvoeringen op verscheidene podia in binnen en buitenland, waaronder het Muziekgebouw aan het IJ, filmmuseum Eye en Museum M.  

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Bijzonder Klassieke muziek Festival

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Credits Lees meer

Credits

Concept, spel, muziek en tekst:
Amber Docters van Leeuwen

Dramaturgie:
Marijn van der Jagt

Eindregie:
Jochem Stavenuiter

Decor (De Bol):
Cocky Eek

Licht en video:
Karl Klomp

Kostuum:
Johanna Trudzinski

Technisch producent:
Manuel Boutreur

Productie:
Lena Meijer

Campagnebeeld:
Nine Islands

Zakelijke leiding:
Harm Witteveen

Marketing:
Andrea Lentink

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!