DostojevskiKwartet_foto door Nichon Glerum (20).jpg
DostojevskiKwartet_foto_door Nichon Glerum (6).jpg
DostojevskiKwartet_foto door Nichon Glerum (26).jpg
DostojevskiKwartet_foto door Nichon Glerum (15).jpg

Dostojevski Kwartet

Dit is een verplaatst concert uit seizoen 19-20. Bezoekers zijn per mail op de hoogte gebracht van de verplaatsing.

Het Dostojevski Kwartet is een veelbelovend strijkkwartet dat wordt geprezen om haar energieke en bevlogen samenspel. Het kwartet speelde op bekende concertpodia zoals het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen, de Stadsgehoorzaal Leiden, het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Daarnaast worden de jonge musici van het Dostojevski Kwartet regelmatig uitgenodigd op (inter)nationale festivals waaronder het Grachtenfestival, Internationaal Kamermuziekfestival Utrecht, Festival de quatuors à cordes en Pays de Fayence en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam. Het strijkkwartet was te gast bij radio- en televisie-uitzendingen zoals AvroTros Spiegelzaal, Opium op 4, de Muziekfabriek en Podium Witteman. Het kwartet werkte samen met onder meer altviolist Francien Schatborn, Canadese cellist Denis Brott. het Dudok Kwartet en het Doelen Kwartet.

Het Dostojevski Kwartet volgde een tweejarig coachingstraject bij het Quatuor Danel, dat in samenwerking met TivoliVredenburg werd opgezet ter ondersteuning van jonge talentvolle ensembles. Sinds 2016 is het Dostojevski Kwartet verbonden aan de Nederlandse Strijkkwartetacademie (NSKA), waar zij worden begeleid door een veelheid aan inspirerende docenten zoals Marc Danel, Eberhard Feltz, Luc-Marie Aguera en Lukas Hagen. In 2017 ontving het kwartet een beurs voor de intensieve zomeracademie Musique à Flaine.

Charlotte, Julia en Emma zijn bruikleners bij het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

“Van het Nederlandse Dostojevski Kwartet gaan we ongetwijfeld meer horen.” - Het Parool, 2020

Charlotte Basalo Vázquez, viool
Julia Kleinsmann, viool
Francesca Wiersma, altviool
Emma Kroon, cello

Klassieke muziek

In de Sint Aegtenkapel hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht het concert geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Programma Lees meer

Programma

Joseph Haydn (1732-1809)
Strijkkwartet in g Hob III 74 opus 74/3 ‘Reiter’
* Allegro 
* Largo assai 
* Menuetto: (Allegretto) 
* Finale: Allegro con brio 

Dmitri Sjostakovitsj (1906-1975)
Strijkkwartet nr. 5 in Bes opus 92
* Allegro non troppo
* Andante
* Moderato-Allegretto-Andante

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!