moderne-huisvrouw_credits_Esmée_Thomassen.jpeg
Moderne_huisvrouw2_credits_Esmée_Thomassen.png

Touki Delphine & Bernadeta Astari

Encyclopedie van de Moderne Huisvrouw

Sopraan Bernadeta Astari vertolkt prachtige klassieke zeventiende eeuwse liederen van onder meer Ravel, Purcell, Seelig en Händel in een muzikale installatie van Touki Delphine. Dit muziek- en beeldende kunst-kwartet vormt met behulp van elektronische instrumenten, huis- tuin- en keukenapparatuur en simpel kookgerei een smaakvol huiskamerorkest. De liederen worden uitgevoerd in een theatrale setting. Elk lied wordt voorzien van een handeling uit de Encyclopedie voor de Moderne Huisvrouw van Baedeker.

De energieke liederencyclus voor sopraan en elektronische muziek is voorjaar 2019 op cd verschenen én wereldwijd digitaal uitgebracht door This Could Be Your Music Label onder de internationale titel ‘Kitchen Ballads’.

Bernadeta Astari en John van Oostrum ontmoetten elkaar in 2014 toen de Veenfabriek samen met de Nederlandse Reisopera de Fairy Queen maakte. Astari werkte daarna zeer succesvol samen met de Toukies in de locatietheatervoorstelling Voyager One; een adembenemende mulitmediale chaos, die onder meer op Oerol een onvergetelijke indruk heeft achtergelaten. Voor die productie werden al drie oude liederen bewerkt en zo is het idee ontstaan om een samen een liederencyclus voor sopraan te maken.

“De kracht van deze aanstekelijke voorstelling zit hem in de vanzelfsprekendheid waarmee de leden pure esthetiek en volslagen belachelijkheid naast elkaar laten bestaan. Het gegeven dat schoonheid en onzin elkaar niet in de weg staan, maar elkaar versterken. De prachtige stem van sopraan Astari gaat door merg en been.” - Theaterkrant **** over Voyager One

Over Bernadeta Astari
De in Jakarta geboren Astari wordt geroemd om haar warme, ijzersterke stem, die zowel opera’s als kamermuziek naar glorieuze hoogte kan tillen. Zij studeerde in 2012 cum laude af aan het Utrechts Conservatorium en won prompt de Dutch Classical Talent Award. Bernadeta is lid van De Nederlandse Reisopera en speelde onder meer bij het Nederlands Kamerorkest, het Nederlands Blazersensemble en de cellogroep van het Concertgebouworkest. Zij werkte in 2017 al eerder succesvol samen met Touki Delphine in de muzikale locatievoorstelling Voyager One.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

Toneel Festival Muziektheater

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Credits Lees meer

Credits

Uitvoering  Rik Elstgeest, John van Oostrum, Bo Koek, Chris Doyle & Bernadeta Astari
Styling  Esmee Thomassen
Geluid  Miguel Rodriguez

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!