Bloedkoraal-fotocreditBowieVerschuuren.jpg

Bloedkoraal

Jack Wouterse & TOEAC

Let op: Deze voorstelling vindt plaats in De Lieve Vrouw. 

Muziektheater over het dodelijk gif dat liefdesverdriet heet.

Tuur (Jack Wouterse), een man in de herfst van zijn leven, wordt met loeiende sirenes naar de IC gebracht. Terwijl het ziekenhuispersoneel vecht voor zijn leven, wordt Tuur teruggeslingerd in de tijd, naar zijn jaren als jonge vent. De tijd waarin hij een amour fou beleefde met Meie. Het was een korte maar intens gelukkige periode vol liefde, drank en eindeloze vrijpartijen. Ze wisten het destijds zeker: zij zouden samen honderd worden. Maar toen sloeg het noodlot genadeloos toe. Meie sterft in Tuurs armen. De beoogde trouwdatum werd haar sterfdag.

Nu Tuur veertig jaar later zelf balanceert tussen leven en dood, daalt hij af naar de Onderwereld om zijn betreurde geliefde te zoeken. Als hij haar vindt, besluit hij haar tegen de regels in mee naar huis te nemen. Om dat voor elkaar te krijgen zullen Tuur en Meie een onmogelijke opdracht moeten uitvoeren.

Een ontroerende liefdestragedie met Jack Wouterse en TOEAC

Ook voor wie niet bekend is met de mythe van Orpheus en Euridice zal 'Bloedkoraal' een ontluisterende en ontroerende liefdestragedie zijn. Maar tegelijkertijd is het ook een troostrijk verhaal over de kunst van het ongelukkig zijn. De muziek van Anthony Fiumara (en een vleugje Bach) wordt op het toneel gebracht door accordeonduo TOEAC, bestaande uit Reneé Bekkers en Pieternel Berkers. TOEAC behaalde prijzen op internationale muziekfestivals en geeft concerten in binnen- en buitenland.

Jack Wouterse begon als clown in het circus van Sjoukje Dijkstra. Via regisseur Johan Doesburg kwam hij in het theater terecht. Inmiddels is hij een graag gezien acteur in zowel het theater als in films en televisieseries. Met Arjan Ederveen was hij eerder in De Lieve Vrouw te zien met de try-outs van de theaterhits 'Walden' en 'Zin'.

Muziektheater

Kaartverkoop via De Lieve Vrouw

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!