Scenefoto 2 Hotel Spijkers - (c) Jaap Reedijk.jpeg
Scenefoto Hotel Spijkers - (c) Jaap Reedijk.jpg
Scenefoto 1 Hotel Spijkers - (c) Jaap Reedijk.jpg

Joost Spijkers

HOTEL SPIJKERS

Een man loopt geschrokken en verdwaasd de lobby van een hotel binnen. Zijn kleding druipt van het water en hij zit onder de butsen schrammen. Over zijn arm hangt zijn kleddernatte trouwpak. Hij slaat op de hotelbel en wacht op de nachtportier. Het orkestje in de lobby speelt onverstoorbaar door.
Tijdens het wachten flitst het leven van de man aan hem voorbij. Golven van zoete, pijnlijke en geestige herinneringen volgen elkaar op. Aangejaagd door de muzikanten bezingt de man alle hoogte- en dieptepunten uit zijn leven. Een hartstochtelijke ode aan de levenden én de doden uit zijn geschiedenis.
Hier in dit obscure hotel, ver weg van de waan en de sleur van alle dag, wordt er samen eindeloos gezongen en gedanst, gelachen, gehuild en gedronken.
Hier in Hotel Spijkers hoeft een mens nooit meer alleen te zijn. Hier zou je wel voor eeuwig willen blijven logeren.

Joost Spijkers won met zijn voorstelling SPIJKERS II de Poelifinario voor de beste voorstelling in de categorie kleinkunst. “De voorstelling staat op eenzame hoogte. Elke noot, elk woord, elke handeling wordt met volle, theatrale overgave gebracht en dat maakt dat SPIJKERS recht in het hart raakt.” Aldus de jury.

www.joostspijkers.nl

Muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

NRC

"Vanaf lied één is duidelijk: Spijkers heeft live een prachtig soepele, onopgesmukte zangstem."

Lees meer

NRC

"Vanaf lied één is duidelijk: Spijkers heeft live een prachtig soepele, onopgesmukte zangstem."

Innemende show tijdens een slapeloze nacht in ‘Hotel Spijkers’

Kleinkunst Van slapen komt in ‘Hotel Spijkers’ helemaal niets. Op zijn kamer neemt Joost Spijkers je mee in een emotionele achtbaan die flink doorjaagt, maar wel geloofwaardig blijft.

In Hotel Spijkers komt kleinkunstenaar en theaterzanger Joost Spijkers, bekend van de Ashton Brothers en winnaar van de Poelifinario kleinkunst in 2018, haveloos zijn hotelkamer binnen. Van slapen wil hij niet weten. Hij neemt je met anderhalf uur liedjes zingen mee in de emotionele rollercoaster van iemand die duidelijk geen zin heeft om ooit nog te rusten.

Vanaf lied één is duidelijk: Spijkers heeft live een prachtig soepele, onopgesmukte zangstem. Klein zingen is bij hem ongeforceerd klein zijn. Precies zo oprecht zijn die paar lyrisch hoge uithalen die hij doet. Tel bij die bescheiden extremen zijn uitgebreide collectie gezichtsuitdrukkingen op, en je hebt de formule voor geloofwaardig spektakel.

Het is een lust om een mateloos geïrriteerde Spijkers te zien in ‘Leerdam’, een vertaling van Jacques Brels ‘Vesoul’ door Peer Wittenbols. Rillingen lopen over je rug als Spijkers jou heeft uitgekozen om aan te blijven kijken in ‘Welkom thuis’, een duister spreeklied waarin hij als een maffiose Dood lieflijk duidelijk maakt dat hij ondanks jouw „psalmen en zalfjes” gewoon „geduldig afwacht om je te dienen”. Brrr.

Aan de andere kant van de behoorlijk rusteloze achtbaan weet hij in ‘Nergens meer neuken’, een lange opsomming spannende plekjes waar hij het deed, met alleen een geleidelijke stembuiging en een verbleekt lachje de dampende opwinding knap te veranderen in apathie. „Waar heeft u eigenlijk voor het laatst geneukt?”, vraagt hij aplomb aan de eerste rij. Iedereen durft Spijkers daar giebelend best antwoord op te geven. Het zegt veel over zijn innemendheid. In Heemstede deed men het onlangs nog in de schuur, de gang en de tuin.

Ook Spijkers veelzijdige band verdient veel lof. Gitarist Andreas Suntrop weet precies hoe hij Spijkers’ stem onopvallend prachtig kan inkleuren. Speelt hij een van zijn heerlijke gitaarsolo’s, dan is dat precies een imitatie van Spijkers: soepel en natuurlijk.

De Volkskrant

"In Hotel SPIJKERS wordt het volle leven bezongen, met alle toppen en dalen. In Hotel SPIJKERS wordt het volle leven bezongen, met alle toppen en dalen."

De Volkskrant

"In Hotel SPIJKERS wordt het volle leven bezongen, met alle toppen en dalen. In Hotel SPIJKERS wordt het volle leven bezongen, met alle toppen en dalen."

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!