Meral Polat Trio-Livestream 25 februari 2021-9545.jpg
Meral Polat Trio-Livestream 25 februari 2021-9340.jpg
Meral Polat Trio-Livestream 25 februari 2021-9412.jpg
ME0F92~1.JPG
Chris pers foto voor meral.JPG

Meral Polat Trio

Meral Polat ging afgelopen zomer de studio in met muzikanten Chris Doyle en Frank Rosaly en daaruit is een wonderlijk mooi trio ontstaan; Een eenvoudige setup met een betoverend klinkend resultaat.  

Het Meral Polat Trio maakt een reis van Koerdische-volksmuziek naar protest-desert-blues, van oost naar west en terug. Met eigen tekst en de gedichten van Meral's vader bouwt het Trio de songs met intrigerende en meeslepende klanken. Liederen waarin de schoonheid een plaats krijgt, naast het intense verdriet en verlangen van een onderdrukt volk en uptempo nummers die met een vurige bezieling de liefde, de vrijheid en het leven vieren. 

Hun muziek is een versmelting van identiteit en disciplines, ontstaan in een periode waarin alles wat opgebouwd was, wat ze kenden, gewend aan waren, wegviel en naar buiten gaan geen optie meer was. Op dat moment begon het muzikale onderzoek naar de juiste instrumentatie, de juiste kleur en een eigen manier om een rijke invloed van disciplines, tijden, geografische landschappen en culturen te combineren. In een intieme setting bevragen ze wat ons maakt tot wie we zijn, en nemen ze de luisteraar daar volledig in mee. 

Stilstaan is ook een beweging, waarbinnen een melodie kan ontstaan, een akkoord gecreëerd in het blijvende moment. Het moment van ademhalen. Het begin van alles ......... destpêka her tiştî  

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

 

Muziek Festival

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Credits Lees meer

Credits

Meral Polat zang, percussie
Chris Doyle gitaar, piano, orgel
Frank Rosaly drums, percussie, electronics
Paul Koek eindregie
Met dank aan: Theun Mosk

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!