SYTYCWAS_Credits_Peter_Putters.jpg

So you think you can write a Strijkkwartet? (6+)

Jonge componisten, strijkkwartetten & Ragazze Quartet

Ragazze Quartet en Stichting in de Knop presenteren in samenwerking met September Me en Scholen in de Kunst So You Can Think You Can Write a Strijkkwartet?! Jonge Amersfoortse componisten van 12-18 jaar zijn het afgelopen jaar door Anne-Maartje Lemereis en Remy Alexander begeleid in het schrijven van een compositie voor strijkkwartet. Deze composities worden in de Sint Aegtenkapel uitgevoerd door jonge strijkkwartetten -met muzikanten van o.a. het Amersfoorts Jeugd Orkest- en Ragazze Quartet. Het wereldbefaamde Kronos Quartet, één van Ragazzes grootste inspiratiebronnen op het gebied van het strijkkwartet en dit specifieke project, zal digitaal ook acte de présance geven.

Dit programma is onderdeel van September Me, muziekfestival voor ontdekkers en verdwalers.

September Me maakt Amersfoort van 23 – 26 september 2021 voor de vijfde keer tot hét centrum van de klassieke muziek. Voor deze jubileumeditie stelde artistiek leider Ragazze Quartet met nieuwsgierige en open blik opnieuw een bijzonder multidisciplinair festivalprogramma samen voor jong en oud. Componisten, musici en kunstenaars reflecteren op creatieve en inspirerende wijze op het thema van dit jaar: Helden.

Wie noemen we vandaag de dag terecht een held of heldin? Door wie laten wij ons inspireren en motiveren? Wie hebben lak aan de mening van de oude garde en laten dapper een nieuw geluid horen? Van welke helden uit het verleden kunnen wij nu nog steeds leren en wie zijn de helden van de toekomst?

Speciaal voor September Me wordt Flint omgetoverd tot een muzikaal en sfeervol festivalhart waar je kan verdwalen in een aansprekend verdiepingsprogramma en kunt genieten van bijzondere festivalmenu’s.

www.september-me.nl

 

Familievoorstelling Klassieke muziek Festival

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!