DeKleineZeemeermin_Liggend (Benning&Gladkova).jpg

De Kleine Zeemeermin (8+) - WORDT VERPLAATST

Theater Utrecht ism Stadsschouwburg Utrecht

Let op: vanwege de huidige coronamaatregelen wordt deze voorstelling verplaatst naar een nieuwe datum. Het is in de tussentijd wel mogelijk om alvast kaarten te kopen. U wordt dan per mail geïnformeerd over de nieuwe datum. Mocht u op deze datum niet beschikbaar zijn, dan krijgt u uiteraard uw geld terug.

De Kleine Zeemeermin is een magisch theaterfeest vol diepzeeanimaties, liedjes en muziek voor het hele gezin. Duik samen in de onderwaterwereld van Annebel en haar vrienden! In zijn beroemde sprookje De Kleine Zeemeermin vertelt Hans Christian Andersen een verhaal over volwassenwording, identiteit en verlangen. In de bewerkte versie van Theater Utrecht is zijn betoverende vertelling het verhaal van de veertienjarige Annebel. Ze ontmoet de meest wonderlijke wezens en beleeft spannende muzikale avonturen. Maak kennis met Mattie, de Zeekoning, Prins, Kwallie, Puffer, Mimi Jabila en natuurlijk de Zeeheks! Zal Annebel haar stem opgeven om te kunnen dansen met de Prins?

www.dekleinezeemeermin.nl

Familievoorstelling
De Kleine Zeemeermin is de allereerste familievoorstelling van Theater Utrecht en regisseur Thibaud Delpeut: “In De Kleine Zeemeermin herken ik het verlangen naar de wereld van anderen en de bereidheid om meer en meer op te offeren om er maar bij te horen. Ook voel ik me thuis in de fantasie, in de veelheid aan beelden, kleuren en geluiden die Andersen in zijn verhaal beschrijft. In hun fantasie kunnen kinderen alles tegelijk zijn, zowel mens als vis. Pas later leren we dat fantasie slechts fantasie is en dat we moeten kiezen. Maar wat als dat soort keuzes niet bij je passen, niet uit jou komen? Wat als je toch mens én vis wil zijn?”

Onderwaterwereld
Regisseur en auteur Thibaud Delpeut werkt voor De Kleine Zeemeermin samen met een uitgebreid team van ontwerpers, animatoren, game developers, liedschrijvers, muzikanten en natuurlijk spelers. Voor de animaties wordt gewerkt met speciaal ontwikkelde technologie die de acteurs de getekende wereld van de diepzee voortdurend in beweging laat brengen. Het publiek wordt met videoprojecties midden in deze geanimeerde wereld geplaatst, half onder en half boven water. De nieuwe composities en liedjes voor De Kleine Zeemeermin zijn geïnspireerd door de weelderige orkestrale arrangementen van grootheden als Nat King Cole tot moderne ballads van bijvoorbeeld Ariana Grande.

Familievoorstelling

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!