TGM - Een meeuw - foto's (c) Stephan Vanfleteren.jpg
TGM%20~1.JPG
TGM - Een meeuw - Jouman Fattal (c) Stephan Vanfleteren.jpg
TGM - Een meeuw - Wendell Jaspers (c) Stephan Vanfleteren.jpg

Een Meeuw

Toneelgroep Maastricht

Na de voorstellingen ‘Noem het maar liefde’ en ‘Peachez’ zetten schrijver Ilja Leonard Pfeijffer en regisseur Michel Sluysmans hun succesvolle samenwerking voort in een vernieuwde en sprankelende versie van ‘De meeuw’ van Anton Tsjechov, een van de bekendste stukken uit de toneelliteratuur.

‘Een meeuw’ speelt zich af in een theaterfamilie. Moeder Arkadina staat als actrice aan de top van haar roem, maar voelt de hete adem van de jongere generatie in haar nek. Ze heeft een relatie met sterschrijver Trigorin, wiens talent kleiner is dan zijn bekendheid doet vermoeden. Arkadina’s zoon Kostja droomt van een carrière als toneelschrijver, zijn vriendinnetje Nina wil actrice worden. Alle personages hopen op een mooier leven. Vergeefs. Want dromen van een ander leven is altijd mooier dan dat leven zelf. Wendell Jaspers en Thijs Römer spelen de hoofdrollen in deze ernstige komedie over onvervulde verlangens, getroebleerde familiebanden, opvlammende generatieconflicten, de immer doortikkende tijd en vooral: heel veel liefdesverdriet.

www.toneelgroepmaastricht.nl

Bezoek de inleiding
Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 2,50 krijgt u uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die u bezoekt. Op vertoon van uw toegangskaart voor de inleiding ontvangt u bovendien gratis een kop koffie of thee. 

Toneelcursus 'Kijken naar Toneel'
Deze voorstelling maakt onderdeel uit van de Toneelcursus 'Kijken naar Toneel', waarin Dramaturg Laura Simonse u meeneemt in het maakproces van een toneelvoorstelling.
Kijk hier voor meer informatie

Toneel

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

De Volkskrant

Een duizelingwekkend spiegelpaleis

De Volkskrant

Een duizelingwekkend spiegelpaleis

NRC

Prachtige portretten van medemenselijkheid

NRC

Prachtige portretten van medemenselijkheid

Credits

Tekst

Ilja Leonard Pfeijffer

Regie

Michel Sluysmans

Spel

Wendell Jaspers, Thijs Römer, Jouman Fattal, Tarik Moree, Esther Scheldwacht, Dries Vanhegen, Emma Buysse, Tim Helderman

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!