Gif_Korthals Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt (1).jpg
Gif_Korthals Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt (3).jpg
Gif_Korthals Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt (4).jpg
Gif_Korthals Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt (5).jpg
Gif_Korthals Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt (6).jpg
Gif_Korthals Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt (7).jpg
Gif_Korthals Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt (8).jpg
Gif_Korthals Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt (9).jpg
Gif_Korthals Stuurman Theaterproducties_foto Annemieke van der Togt (10).jpg

Gif

Stefan de Walle en Carine Crutzen

‘Gif’ van toneelschrijfster Lot Vekemans is de afgelopen tien jaar bezig aan een ware zegetocht langs de internationale theaters. De cijfers: het stuk is vertaald in 15 talen en werd 74 keer geproduceerd in 21 landen en is daarmee het grootste Nederlandse toneelsucces van de lopende eeuw. Nu gaat deze bitterzoete ode aan verlies op tournee in een opvoering met topacteurs Carine Crutzen en Stefan de Walle.

Een man en een vrouw proberen na het overlijden van hun kind te leven met ‘wat er niet is en wel had moeten zijn’. Hij heeft een nieuw leven opgebouwd, zij kan de gedachte daaraan niet verdragen. Na tien jaar ontmoeten zij elkaar weer. De aanleiding is een brief met het bericht dat er een herbegrafenis van hun kind komt vanwege gif in de bodem. Tijdens de paar uur die ze samen doorbrengen blijkt hoe ernstig het grote verlies hun levens vergiftigd heeft. In een intense dialoog gaan ze op een bitterzoete zoektocht naar innerlijke rust.

www.toptheater.nl

Bezoek de inleiding
Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 2,50 krijgt u uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die u bezoekt. Op vertoon van uw toegangskaart voor de inleiding ontvangt u bovendien gratis een kop koffie of thee. 

De inleiding geeft een kijkje in hoe deze voorstelling is gemaakt. Aan bod komt de zoektocht van de regisseur en de spelers naar hoe zij deze prachtige theatertekst over verlies hebben vormgegeven. Welke spelingangen zijn gekozen, welke rol speelt het gebruik van muziek? Ook wordt er ingegaan op het internationale succes van deze Nederlandse theatertekst en op de thematiek: hoe verschillend gaan mensen om met emoties en intense gebeurtenissen in het leven en hoe kwetsbaar kan de liefde daardoor worden

Toneel

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!