Scènefoto 2 - close - Fotograaf Nick Chesnaye.jpg
Scènefoto 1 - fotograaf Nick Chesnaye.jpg
Scènefoto 3 - fotograaf Nick Chesnaye.jpg
Scènefoto 2 - fotograaf Nick Chesnaye.jpg

Glodi Lugungu

Ze bedoelen het goed

Dit wordt hét jaar voor Glodi Lugungu. Hij heeft er zin in. Eindelijk mag hij doen waar hij daarvoor alleen van droomde: zijn eerste avondvullende theatershow maken. Glodi Gugungu neemt u met zijn onverwachte opvattingen en hilarische verhalen altijd net even mee naar de andere kant van het verhaal.

Glodi Gugungu groeide op in het Brabantse dorp Dommelen in een gezin van 9 kinderen. Hij werd opgevoed als voetballer, maar zijn vrienden zagen in hem een jongen die meer thuishoort op een podium, dan op het voetbalveld. Hij waagde de sprong bij comedyclub Toomler in Amsterdam. Met succes. In 2017 deed hij auditie bij Comedytrain en er volgde een aspirant-lidmaatschap bij het collectief. In 2018 won Glodi zowel de jury- als de publieksprijs van het Amsterdams Kleinkunst Festival. De Volkskrant heeft Glodi uitgeroepen tot hét comedytalent van 2020.

Cabaret

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

NRC

Cabaretier Glodi Lugungu laat je smakelijk lachen om zijn dappere getuigenissen van alledaags racisme. 

Lees meer

NRC

Cabaretier Glodi Lugungu laat je smakelijk lachen om zijn dappere getuigenissen van alledaags racisme. 

Cabaretier Glodi Lugungu laat je smakelijk lachen om zijn dappere getuigenissen van alledaags racisme. 
 
Lugungu toont een omgang met racistische ervaringen die je, vanwege de kracht die het kost, maar zelden ziet; geen woede of irritatie, maar een gelaten vrede met de situatie. […] humoristische overdrijving, als een verdovende mantel der liefde. 
 
Hij vertelt rustig, met goed ingecalculeerde pauzes waarin alles wat hij vertelt zich stevig in je geheugen kan nestelen. Als je niet beter wist, zou je denken dat dit zijn zoveelste programma in een volle zaal is. 

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!