Clayton.png

John Clayton meets Peter Beets

Amersfoort World Jazz Festival

Contrabassist John Clayton is een levende legende. Sinds zijn doorbraak aan de zijde van grootheden als Count Basie en Monty Alexander, werkte hij wereldwijd met de beste orkesten in jazz en klassiek, ook als dirigent, componist en docent. In de jaren 80 woonde hij in Nederland, waar hij verbonden was aan het conservatorium van Den Haag. Tegenwoordig is hij bijzonder gastdocent van het Conservatorium van Amsterdam. De International Artist in Residence van Amersfoort World Jazz speelt in duet in de Sint Aegtenkapel met world class jazzpianist Peter Beets. Het talent van Peter Beets (*1971), actief als pianist met zijn broers in de Beets Brothers, werd al vroeg ontdekt en erkend: in 1988 won hij de Pall Mall Swing Award en een jaar later het Prinses Christina Concours. Tien jaar later volgde de Prix Martial Solal (Parijs) en de 1ste prijs van het solistenconcours in Monaco, tien jaar nadien een Edison met het Jazz Orchestra Concertgebouw. Hij werkte samen met Louis van Dijk, Rita Reys, Piet Noordijk en Henk Meutgeert, bekende Amerikanen als Jeff Hamilton en Joe Cohn, en speelt tegenwoordig veel met zijn next generation New Jazz Orchestra en slagwerker Han Bennink.

Amersfoort World Jazz Festival
Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. In de historische Sint Aegtenkapel wordt op 12, 13 en 14 augustus de verdieping gezocht met akoestische luisterconcerten. Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. De kaartverkoop voor Amersfoort World Jazz festival start op zaterdag 25 juni. Actuele informatie is te vinden op www.amersfoortjazz.nl.

Festival Muziek

Deze voorstelling wordt door een externe partij georganiseerd en valt buiten de reguliere theaterprogrammering van Flint. Meer informatie en kaartverkoop: www.amersfoortjazz.nl.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!