Martijn Koning Wide 1080P.jpg

Martijn Koning

Koning van de toekomst

Martijn Koning heeft zichzelf een pauze cadeau gedaan, voor zo’n stuiterbal iets totaal tegennatuurlijks. Waar anderen uitpuffen, stroopt hij zijn mouwen alweer op, onderweg naar het volgende avontuur. Hij probeerde het heus weleens; stilstaan, stilzitten, mond even dicht. Maar mèn wat is dat moeilijk. Dus wat gaat die pauze met hem doen? Hoe ziet die ‘Koning van de Toekomst’ eruit? Hij is in ieder geval dolblij dat hij weer op tour gaat en zijn grappen en komische observaties als een pinball machine op u af kan vuren. Dat wordt tachtig minuten pure stand-up comedy. Met ‘hoogste-grapdichtheid-garantie’.

www.bunkertheaterzaken.nl

Cabaret

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

NRC

Koning (43) toont zich wederom een meester in het met veel smaak opdissen van particuliere ervaringen. Zijn energie is aanstekelijk, zijn mimiek werkt op de lach.

Lees meer

NRC

Koning (43) toont zich wederom een meester in het met veel smaak opdissen van particuliere ervaringen. Zijn energie is aanstekelijk, zijn mimiek werkt op de lach.

Martijn Koning had last van aarsmaden. De gevolgen (jeuk) en ook de oorzaak (intimiteiten met zijn kat) worden in Koning van de toekomst uitgebreid besproken op voor Koning kenmerkende wijze: het omgekeerde van een lang verhaal kort maken.

Koning (43) toont zich wederom een meester in het met veel smaak opdissen van particuliere ervaringen. Zijn energie is aanstekelijk, zijn mimiek werkt op de lach. „Hij heeft een grappig hoofd”, zo vertelde Konings vader hem eens. Dat klopt. Komisch zijn de verhalen over een uiterst luie wandelende tak en de running gag over schaker en vergeten televisiepresentator Hans Böhm.

Konings stand-upcomedystijl werkt het best als hij zichzelf maar ten dele serieus neemt. Als oprechte woede de overhand krijgt in een nummer over zijn beruchte roast van Baudet, is het dan ook wat minder interessant. Koning wil zijn gram halen (niet onbegrijpelijk), maar zonder aanwezige tegenstander en een zaal vol publiek op zijn hand, is dat niet zo moeilijk.

Het hoogtepunt van de voorstelling is een in fragmenten verteld verhaal over Konings afgelopen jaar overleden vader. Het contrast werkt goed: in tegenstelling tot zijn energieke stand-up, vertelt Koning op rustige en lieve toon over zijn vader, gezeten aan een schaakbord, het spel dat ze zoveel samen hebben gespeeld. Als er doodgegaan moet worden, kunnen de omstandigheden maar beter prettig zijn: in een ontroerend én grappig verhaal vertelt Koning hoe er vlak voor de euthanasie van zijn vader onbedaarlijk werd gelachen. . Lach en traan liggen dan ook dicht bij elkaar in Koning van de toekomst.

De Volkskrant

Martijn Koning verwerkt zijn Baudet-roast en de dood van zijn vader in interessante nieuwe show.

De Volkskrant

Martijn Koning verwerkt zijn Baudet-roast en de dood van zijn vader in interessante nieuwe show.

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!