Opera2Day.jpg

Opera2Day & de Nederlandse Bachvereniging

Bach - de Apocalyps

Ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Bachvereniging krijgt de succesvolle, innovatieve barokopera ‘Vivaldi – Dangerous Liaisons’ een opvolger in ‘J.S. Bach – de Apocalyps: de opera die Bach nooit schreef’. Het had weinig gescheeld of Bach was ook een operacomponist geworden. De dramatische kracht en radicale vormvernieuwingen in zijn passies en cantates doen zelfs vermoeden dat hij een unieke plaats in de operageschiedenis veroverd zou kunnen hebben. Het inspireerde OPERA2DAY tot een voorstelling waarin de muziek van Bach dramatisch te horen (en te zien) zal zijn als zelden tevoren.

De universele en tijdloze muziek van Bach vraagt om een dynamisch libretto. Het verhaal speelt zich af in de grillige 16e eeuw waar de welbespraakte Jan van Leyden, acteur, cafébaas en kleermaker, uitzicht op verlossing uit de ellende bood aan een hele gemeenschap. Hij wist dat het einde ter tijden nabij was en overtuigde zijn volgelingen dat zij bij het Laatste Oordeel tot de uitverkorenen zouden behoren. Aanvankelijk enthousiasme sloeg om, de opvattingen werden radicaler en vijanden werden vermoord en zijn volgers kwijnden weg. De heilstaat werd een tirannie en kwam uiteindelijk ter val. Het verhaal van de opera vormt een opvallend accurate spiegel voor het eindtijddenken in onze eigen tijd.

www.opera2day.nl

Opera

Let op: de voorstelling begint om 20.00 uur!

In Flint hanteren we diverse veiligheidsmaatregelen (zoals het tonen van een coronatoegangsbewijs) om uw bezoek zo veilig mogelijk te laten verlopen. Mocht de voorstelling geen doorgang kunnen vinden, krijgt u uiteraard uw geld terug.

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!