Tom-van-der-Zaal-Bandfoto-1-1024x576.jpg

Tom van der Zaal presents Time Will Tell – Revisited

Amersfoort World Jazz Festival

Saxofonist/componist Tom van der Zaal studeerde 10 jaar geleden met veel succes af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. En passant won hij het Prinses Christina Concours. Sindsdien beklimt hij de podia in binnen- en buitenland met artiesten als Peter Bernstein, Greg Hutchinson, Willie Jones, Vincent Herring, Rob van Bavel en Peter Beets. Zijn debuutalbum Time Will Tell leverde de saxofonist lovende recensies op, zoals in Rootsime, dat hem omschreef als ‘a new rising star in the international jazz scene’. Toen de periode van lockdowns intrad, besloot hij een ‘retake’ te doen van zijn debuutalbum, de muziek opnieuw te arrangeren voor een strijkersensemble. Time Will Tell – Revisited verbindt op lyrische en filmische wijze invloeden uit jazz en klassiek, met Braziliaanse muziek en avant-garde.

Amersfoort World Jazz Festival
Amersfoort World Jazz Festival vindt dit jaar plaats van 4 t/m 14 augustus. Het festival biedt een avontuurlijk programma van meer dan 100 concerten op de binnen- en buitenpodia in de historische binnenstad. In de historische Sint Aegtenkapel wordt op 12, 13 en 14 augustus de verdieping gezocht met akoestische luisterconcerten. Amersfoort World Jazz Festival geldt als een belangrijke springplank voor de nieuwe generatie, maar is ook een festival waar de ‘legends & legacy of jazz’ op een voetstuk worden gezet. De kaartverkoop voor Amersfoort World Jazz festival start op zaterdag 25 juni. Actuele informatie is te vinden op www.amersfoortjazz.nl.

Festival Muziek

Deze voorstelling wordt door een externe partij georganiseerd en valt buiten de reguliere theaterprogrammering van Flint. Meer informatie en kaartverkoop: www.amersfoortjazz.nl.

Credits

Tom van der Zaal, sax
Rob van Bavel, piano
Matheus Nicolaiewsky, contrabas
Rob Horsting, dirigent
Esther Wüstenhoff, Milka Maloteaux, Julia Rusanovsky, Annelieke Marselje, Evelien Jaspers, Nina Zuure, Jasmijn Burger, viool
Geerten Feller, Jurriaan Klapwijk, altviool
Marjolein Nieuwenkamp, Falou Lansink, cello

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!