Algemene foto 2022.jpg

Bachdag 2022 Amersfoort

8 oktober 2022

Op 8 oktober 2022 is het Bachdag Amersfoort. Voor de vijfde keer staat de muziek van Bach centraal op vele bijzondere concertlocaties in de monumentale binnenstad van Amersfoort. Dit tweejaarlijks festival met veelal klassieke muziek wordt sinds 2014 gehouden. In 2020 kon de Bachdag slechts zeer beperkt worden georganiseerd, wat dit jaar weer ruimschoots wordt goedgemaakt: Bachdag Amersfoort 2022 is namelijk grootser en gevarieerder dan ooit te voren. Er staan meer dan zeventig concerten geprogrammeerd op maar liefst 17 locaties in de mooie binnenstad van Amersfoort.

De veelal gratis concerten starten elk heel uur en duren elk 35-40 minuten zodat iedereen een programma kan samenstellen naar eigen keuze: Jazz, klassiek of flamengo.

Nieuw op Bachdag 2022 is het jazz-podium in Stadscafé de Observant. Daar zullen optredens van Dasha Beets, samen met het Peter Beets Trio, en van het Rembrandt Frerichs Trio te horen zijn.

De dag wordt afgesloten met een korenconcert in de St. Joriskerk. Maar liefst drie goed geschoolde koren staan dan opgesteld in de ruimte. Begeleid door een barokorkest zal de muziek als het ware door de ruimte reizen. Het concert eindigt met een uniek werk van Heinrich Schütz, een inspirator voor Bach, speciaal geschreven voor drie koren.

Programma Sint Aegtenkapel

10:00 uur
Pianoconcert
Muziek uit Das wohltemperierte Klavier, boek 2
Door Willem Brons

11:00 uur
Concert met viool, cello en piano
Door Anoek Brokaar, Sebastiaan van Halsema en Daniël van der Hoeven

12:00 uur
Pianoconcert
Muziek uit Das wohltemperierte Klavier, boek 2
Door Willem Brons

13:00 uur
Concert met fluit en piano
Door Irma Vos en Frits Kroese

14:00 uur
Pianoconcert
Door Daniël van der Hoeven

15:00 uur
Concert met viool en piano
Door Melissa Ussery en Ernst Munneke

16:00 uur
Pianoconcert
Door Daniël van der Hoeven

Te gast Klassieke muziek

Gratis Toegang!

De Bachdag wordt georganiseerd door Bachdag Amersfoort. Voor vragen en meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie via mail: info@bachdagamersfoort.nl

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!