BONTEKOE_WEB_HEADER_2000x1200.jpg
0E0A9615.JPG
876A5742.JPG
0E0A9517.JPG

De scheepsjongens van Bontekoe (9+)

Theatergroep De Jonge Honden

Na het succesvolle Oorlogswinter is Theatergroep De Jonge Honden terug in de theaters met De scheepsjongens van de Bontekoe. Het beroemde boek wordt op z’n kop gezet in deze razend spannende voorstelling.

Drie vrienden gaan aan boord van het schip de Nieuw Hoorn. De bestemming is Oost-Indië. Onderweg vertellen oudere matrozen stoere verhalen over hoe het daar is. Maar als het schip midden op zee in brand vliegt en ze aanspoelen op een dichtbegroeid eiland, belanden de vrienden in een totaal ander avontuur dan ze van tevoren verwacht hadden. Tijdens hun zwerftocht door de wildernis van een onbekend eiland leren ze steeds meer over zichzelf en de wereld. Hoe dieper ze het land intrekken, hoe meer ze zich afvragen waarom ze eigenlijk van huis zijn gegaan.

De scheepsjongens van Bontekoe is een avontuurlijke familievoorstelling die vragen oproept over thema's die nu spelen. Met welke vooroordelen voerden Nederlandse scheepsjongens naar het Oosten? En wat had Nederland überhaupt in Indonesië te zoeken? Een avonturenverhaal waarvan je op het puntje van je stoel belandt, maar die je ook oproept om altijd kritisch te blijven kijken naar de verhalen die je verteld worden.

www.tgdejongehonden.nl

Familievoorstelling

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

Volkskrant

Wauw, vet echt!’ Met gametechniek komt de tijger tot leven in de theaterbewerking van ‘De scheepsjongens van Bontekoe

Volkskrant

Wauw, vet echt!’ Met gametechniek komt de tijger tot leven in de theaterbewerking van ‘De scheepsjongens van Bontekoe

Trouw

een rijke en gelaagde voorstelling, die met beide benen in het hier en nu staat

Trouw

een rijke en gelaagde voorstelling, die met beide benen in het hier en nu staat

Credits

Spelers: Yari van der Linden, Pleun de Roode, Jelle Mensink e.a.
Regie: Jolmer Versteeg
Bewerking: Wessel de Vries

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!