ISH_FTBLL_SjoerdDerine_HR_DSC05296-Edit.jpg
ISH-FTBLL_SjoerdDerine_HR_DSC06465.jpg
ISH-FTBLL_SjoerdDerine_HR_DSC05040.jpg
ISH-FTBLL_SjoerdDerine_HR_DSC04978.jpg

FTBLL – Can you kick it (8+)

Lente-Uitjes / ISH Dance Collective

ISH Dance Collective brengt voetbal het theater in met de spectaculaire familievoorstelling FTBLL Can You Kick it. Sterrenuit het straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking knallen van het podium met ongekende baltrucs, flitsend voetenwerk en indrukwekkende powermoves. Begeleid door hiphop beats en spoken wordlaten acht performers zien hoe je het kan schoppen van de straat naar het theater.

Voetbal en dans samen op een podium? Voor choreograaf Marco Gerris is niets onmogelijk. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH Dance Collective de poëzie van de straat zichtbaar in het theater. FTBLL-Can you kick it brengt de drie disciplines straatvoetbal, freestyle voetbal en breaking voor het eerst samen op het podium.

In FTBLLis te zien dat de bewegingen van voetballers even virtuooszijn als die van dansers, maar ook dat breaking, straatvoetbal en freestyle voetbal veel meer zijn dan alleen spectaculaire ‘battles’. In de voorstelling wordende persoonlijke verhalen van de performers verteld, en hoe zij ziel en zaligheid hebben moeten geven om te komen tot de top van hun discipline. FTBLL vangt het vuur en de passie van deze voetballers en dansers, en laat zien hoe de bal een reddingsboei kan zijn om te ontsnappen uit moeilijke situaties.

Meet and greet en workshop
Extra leuk! Na afloop van de voorstelling is er een meet and greet met de cast. Daarnaast vindt er na afloop van de voorstelling een kleine workshop en nazit plaats in de AFASzaal. Je kunt hier vragen stellen en zelf ook coole tricks leren! 

www.ishdancecollective.com

Tip van onze programmeur!


Lente-Uitjes
Deze voorstelling is onderdeel van de Lente-Uitjes, jeugdtheater in de voorjaarsvakantie. Lente-Uitjes is een samenwerking van Flint, Theater Kikker, Podium Hoge Woerd, Stadsschouwburg Utrecht, Aan de Slinger, Bibliotheek Neude, De Lieve Vrouw en De Veerensmederij. Kijk voor het complete programma, speeltijden en tickets via hier.
      

       

Familievoorstelling Dans

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

De Volkskrant

Als een breaker een bal pakt, of een voetballer zich aan een handstand waagt, wordt hun gemeenschappelijke cultuur ontroerend voelbaar.

De Volkskrant

Als een breaker een bal pakt, of een voetballer zich aan een handstand waagt, wordt hun gemeenschappelijke cultuur ontroerend voelbaar.

Scènes

Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL Can you kick it toont kunst met een grote K.

Scènes

Het plezier spat van het podium. De cast geniet zichtbaar van het spelen met elkaar. FTBLL Can you kick it toont kunst met een grote K.

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!