Dainto Reed Quintet-6.jpg
Dainto Reed Quintet-18.jpg

Dianto Reed Quintet

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

Vijf temperamentvolle blazers die verrassen met hun programma's en uitvoering zonder bladmuziek!

Het Dianto Reed Quintet is een kamermuziekensemble bestaande uit vijf jonge Spaanse muzikanten, gevestigd in Amsterdam. Het ensemble bestaat uit María González Bullón (hobo), María Luisa Olmos Ros (klarinet),  Ovidi Martí Garasa (altsaxofoon), Erick Rojas Toapanta (basklarinet) en María Losada Burgo (fagot). Het Dianto Reed Quintet benadert kamermuziek op een andere manier. Hun uitvoeringen springen eruit door de combinatie van veel energie met grote contrasten. Dit bereiken ze door delen van verschillende stukken samen te voegen, van volgorde te veranderen en door choreografie toe te voegen. Dit zorgt voor een leuke interactie tussen de musici en het publiek. 

Ondanks hun recente oprichting wonnen ze reeds de eerste prijs op het Grachtenfestival Conservatorium Concours 2021, het Storioni Concours 2021, the XV Concurso Nacional de Cámara Villa de Cox (Spanje) en zijn ze finalist voor de Dutch Classical Talent 2022-2023 prijs. Ze werden uitgenodigd op nationale radio en televisie programma's waaronder Podium Witteman, De Klassieken en Spiegelzaal Avrotros. Daarnaast traden ze al op in de kleine zaal van het Concertgebouw, TivoliVredenburg, Concertgebouw de Vereeniging en op het Grachtenfestival. 

www.diantoreedquintet.com

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!