7F41FA88-66D2-4DDB-9F1F-5B2013222428.jpeg
by Helette Du Toit.jpeg
by Sarah Wijzenbeek.jpeg

Maria Du Toit & Vera Kooper

Koffieconcert in de serie 'Jong & Bevlogen'

Maria Du Toit wordt gezien als een van de topinstrumentalisten van haar thuisland, Zuid-Afrika. Na 13 jaar solo-klarinettist van het Cape Philharmonic Orchestra te zijn geweest, is tegenwoordig Nederland de basis voor haar wereldwijde solo- en kamermuziek carrière. Du Toit won talrijke concoursen en prijzen zowel in Zuid-Afrika als in Europa, waaronder de eerste prijs op het internationale klarinetconcours 'Jeunesses Musicales' in Boekarest. Du Toit is te horen op podia in Europa, de VS en Zuid-Afrika. Ze bracht drie albums uit en ontving een nominatie voor een South African Music Award (SAMA) voor haar album 'Luminous Shade'. Haar dubbel-cd van de complete klarinetconcerti van Louis Spohr kreeg internationaal talrijke lovende recensies.

De Nederlandse pianiste Vera Kooper wordt beschreven als een sensitief en expressief musicus, met een indrukwekkende techniek en gepassioneerde toewijding. Vera is medeoprichter van het Delta Piano Trio, dat talloze prijzen heeft gewonnen - waaronder de prestigieuze 'Kersjesprijs' - en veelvuldig heeft opgetreden in Europa, Rusland, Israël, China, Korea, Indonesië en de VS. In 2020 bracht Vera haar eerste solo-CD uit, met werken van Beethoven en Corigliano. Daarnaast maakte ze met Floris Kortie in 2021 een uitgebreide tournee door Nederland met een theaterproductie over het leven en de pianosonates van Beethoven.

Concertserie Jong & Bevlogen
Als musicus moet je vlieguren maken. Niet alleen thuis op je zolderkamer om alle techniek onder de knie te krijgen, maar ook op een podium. Hoe voelt het om op een podium te staan, wat voor soort concentratie heb je nodig, hoe is de interactie met live publiek, hoe wil je je presenteren? Dit zijn allemaal aspecten die je niet alleen thuis kunt oefenen. Daar heb je een podium en publiek voor nodig. Vanuit de behoefte om jong talent en jonge professionals een podium te bieden is de concertserie Jong & Bevlogen ontstaan. Er zijn vijftien zondagochtend concerten te beluisteren in de prachtige Sint Aegtenkapel, variërend van zeer jonge strijkers in het ensemble Stringwise, een Spaans rietkwintet vol vuur tot een ontroerende korte tango opera. Deze concertserie is tot stand gekomen in samenwerking met onze gast-programmeur violiste Lonneke van Straalen van Pynarello. 

  

Klassieke muziek

Zie onze coronapagina voor de up-to-date coronamaatregelen om uw bezoek aan de Sint Aegtenkapel zo veilig mogelijk te laten verlopen. 

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje is inbegrepen in de toegangsprijs.

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!