Kik - Johannes Leertouwer en zijn orkest - Messiah - © Foppe Schut(staand).jpg
Kik - Johannes Leertouwer en zijn orkest - Messiah - © Ard Hunnersen (staand).jpg
Messiah 1 - © Ard Hunnersen.JPG
Messiah 4 - © Ard Hunnersen.JPG
Messiah 5 - © Ard Hunnersen.JPG
Messiah 6 - © Ard Hunnersen.JPG

Messiah

Johannes Leertouwer en de Nieuwe Philharmonie Utrecht

In de dagen voor kerst voert dirigent Johannes Leertouwer al vele jaren met zijn koor en orkest de wereldberoemde Messiah (1742) van G.F. Händel uit in Nederland. Wat de Matthäus-Passion is voor Pasen, is Messiah, met het befaamde Hallelujah, voor Kerstmis in het Engelstalige deel van de wereld.

Leertouwer houdt wel van een uitdaging; deze keer dirigeert hij vanuit zijn positie als violist. Ook stelt hij het koor en de solisten op vóór het orkest. Dit brengt naar zijn overtuiging het verhaal van Messiah over hoop en verwachting, over het lijdensverhaal en de wederopstanding, en over de betekenis van een leven na de dood, nog dichterbij voor het publiek.

Met weergaloze soloaria’s en koordelen bieden vier solisten, een barokorkest en een koor met 12 zangers troost, kracht en inspiratie aan het begin van de winter.

Leidsch Dagblad schreef: "Leertouwer blinkt uit in originaliteit, energie en diepgang. Een Messiah die je bij de keel grijpt."

Bezoek de inleiding
Bij deze voorstelling bieden wij een inleiding aan. Voor € 3,00 krijgt u uitleg en achtergrondinformatie over de voorstelling die u bezoekt. Op vertoon van uw toegangskaart voor de inleiding ontvangt u bovendien gratis een kop koffie of thee. 

De inleiding wordt gegeven door dirigent Johannes Leertouwer. Hij zal een persoonlijk verhalen vertellen over zijn liefde voor deze muziek en er is gelegenheid om vragen te stellen. 

www.johannesleertouwer.nl

Klassieke muziek

Extra kosten: € 1,- administratiekosten per kaartje met een maximum van € 5,- per bestelling. Een pauzedrankje en garderobe is inbegrepen in de toegangsprijs.

blijf nog gezellig

borrelen

Wellicht

Ook interessant

Theaterhart Amersfoort
Mis geen enkel theater nieuws!